Gaisa balonus Valmierā vērojuši tūkstoši

Valmieras 5.starptautiskajā gaisa balonu festivālā "Valmieras kauss 2010", kas noslēdzās šodien, katru no pieciem notikušajiem lidojumiem vēroja aptuveni 1000 skatītāju, aģentūru LETA informēja gaisa balonu festivāla direktors Uldis Dūmiņš.

Festivāls izraisījis lielu interesi, tas vienmēr bijis gaidīts pasākums un uz to ierodas skatītāji no daudzām Valmierai apkārt esošajām pilsētām un novadiem. "Precīzas skatītāju uzskaites nav, jo pasākums ir bezmaksas, bet, aptuveni vērtējot, katru lidojumu vēroja ap 1000 skatītājiem," sacīja Dūmiņš.

Festivālā kopumā bija ieplānoti astoņi lidojumi, taču nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ trīs no lidojumiem nācās atcelt un notika pieci lidojumi - četri sacensību lidojumi un viens ārpus sacensībām. "Gaisa balonu lielākie "nedraugi" ir nokrišņi un vēja ātrums, kas pārsniedz piecus metrus sekundē. Šo iemeslu dēļ trīs lidojumus atcēlām, diemžēl negaisa dēļ nācās atcelt arī piektdienas, 23.jūlija, vakarā ieplānoto dirižabļa "Omnitel" lidojumu, kā arī tika atcelta paredzēta gaisa balonu spīdēšana. Ļoti ceram, ka dirižabli izdosies parādīt festivālā nākamgad," sacīja Dūmiņš.

Viņš informēja, ka festivāla laikā notikušo starptautisko gaisa balonu sacensību pirmās divas vietas ieguva piloti no Lietuvas - Roks Kostiškēvičs un Židrūns Kazlausks, savukārt trešajā vietā ierindojās Latvijas gaisa balonu pilots Gints Gailis. Savukārt 2010.gada Latvijas gaisa balonu meistarsacīkstēs "Valmieras kauss 2010" pirmās trīs vietas ieguva Gailis, Kristīne Vēvere un Arnis Miķelsons.

Jau ziņots, ka šodien Valmierā noslēdzas 5.starptautiskais gaisa balonu festivāls "Valmieras kauss 2010" un Latvijas meistarsacīkstes gaisa balonu sportā, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Neimane.

Festivālā šogad startēja 23 komandas no Latvijas, Lietuvas, Slovākijas un Polijas, kā arī bija paredzēta iespēja redzēt dirižabli "Omnitel" no Lietuvas.

Šodien, gaisa balonu festivāla "Valmieras kauss 2010" pēdējā dienā, bija paredzēts rīta lidojums. "Lidojums vēja dēļ oficiāli tika atcelts, taču lietuviešu gaisa balonu piloti tomēr lidoja, tātad var teikt, ka lidojums daļēji notika," informēja Dūmiņš.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Pierīgas Ziemeļu iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1992. gadā dzimušo Dinu Čarbadzi, kurš 29. jūnijā izgāja no savas dzīvesvietas Āadažos un līdz šim brīdim nav zināma viņa atrašanās vieta. Iespējams, ar automašīnu “Toyota Corolla” devies uz Lietuvu

Svarīgākais