Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Piedalies! Ar Liepājas pusmaratonu atklāj jauno skriešanas sezonu

© facebook.com/ Bigbank Skrien Latvija

Strauji tuvojas populārā skrējienu seriāla Bigbank Skrien Latvija 9. sezonas 1. posms, kas nedēļas nogalē, 13. aprīlī, vienā no skaistākajām vēju pilsētas vietām - laukumā pie koncertzāles Lielais Dzintars pulcēs tūkstošus aktīvu latviešu, kā arī viesus no tuvākām un tālākām kaimiņvalstīm. Tie, kas vēl domā - piedalīties vai nē - aicināti izšķirties, jo lielais skriešanas notikums jau teju klāt!

Izņemt dalībnieku numurus un piereģistrēties skrējienam Liepājā vēl varēs koncertzālē “Lielais dzintars” sacensību dienas rītā no plkst.9:00 līdz 30 minūtes pirms katra skrējiena starta.

Sestdien pirmie uz starta sacensību centrā plkst.12:00 stāsies pusmaratona (21,0975 km) dalībnieki, tad pēc 10 minūšu intervāla ar kopējo startu trasē dosies 5 km skrējiena, 10 km skrējiena un nūjošanas distanču dalībnieki. Vēlāk mazuļu rāpošanas sacensību ietvaros tie, kuriem vēl pirmie soļi ir priekšā - jaunākie sacensību dalībnieki, veiks 10 metru garu distanci kopā ar mammām un tētiem. Nākamie trasē dosies bērni vairākās vecuma grupās. Dienas noslēdzošajā distancē plkst.15:00 dosies 2 km ģimenes skrējiena dalībnieki.

Kā norāda “Liepājas pusmaratona” organizatori, dalībnieku ērtībām koncertzālē būs pieejama mantu glabātuve, WC, ģērbtuves, bet dušas un ģērbtuves LOC Manēžā.

Šis būs trešais gads, kad Liepājas pusmaratons atgriezies starp skriešanas seriāla Bigbank Skrien Latvija posmiem un, lai sniegtu dalībniekiem arvien jaunas emocijas un pieredzi, šogad skrējēji Liepājas vēju un īpašo gaisotni varēs baudīt jaunā trases posmā.

Dalībniekus distancē pavadīs “Moller Auto Krasta” automašīna, kā arī, lai uzlabotu savu rezultātu un saņemtu uzmundrinājumu, ikviens varēs pievienoties tempa turētājiem no liepājnieku skrējēju apvienības “Skrienam Liepājā!”. Dalībnieki aicināti arī izturēties atbildīgi pret savu veselību, nepārvērtēt savus spēkus un izmantot “Mangaļu” ūdens punktus, kas būs izvietoti vairākās vietās trasē, lai nepieļautu organisma dehidratāciju. Trasē nepieciešamības gadījumā būs pieejama arī medicīniskā palīdzība, un organizatori aicina noteikti apstāties, sajūtot diskomfortu.

Pēc skrējiena enerģiju ikviens varēs atgūt ar āboliem, ūdeni, “Corny Big” kukurūzas batoniņiem, “Tukuma piens” kādu no jogurta vai proteīna dzērieniem, kā arī kafejnīcas “Airstream Coffee” ēdināšanas zonā ar kafiju un “Dobeles dzirnavnieka” putru. Pusmaratona dalībniekiem būs iespēja slāpes veldzēt ar “Staburaga” bezalkoholisko alu.

Pasākumu klātienē komentēs sporta žurnālisti Armands Tripāns un Lauris Lizbovskis.

Jāatzīmē, ka paralēli sportiskajām aktivitātēm būs gaidāmi arī muzikāli priekšnesumi, lai pozitīvām emocijām iekustinātu ikvienu, kas par 13. aprīļa galamērķi būs izvēlējies Liepāju. Klausītājiem būs iespēja baudīt gan mūziķa Jāņa Buķeļa, gan “radio TEV” dīdžeja, gan bundzinieku priekšnesumus.

“Liepājas pusmaratona” dalībnieki, kas pieveiks pusmaratonu, 10KM skrējienu / nūjošanu, 5KM skrējienu vai kādu no Bērnu skrējiena distancēm, saņems unikāla dizaina medaļu. Savukārt ātrākie dažādās vecuma grupās cīnīsies par “Bigbank” naudas balvām, trofejām, kā arī citiem labumiem no sacensību atbalstītājiem. Kvalitatīvāko un pasaulē atzītāko sporta preču iegādei Pusmaratona un 5 km skrējiena laureātiem būs dāvanu kartes no veikala “Sportland”. 10 km skrējiena ātrākajiem tiks pasniegtas “Nike” dāvanu kartes. “Happy Latvia” autiņbiksīšu ražotājs pasniegs balvas Mazuļu rāpošanas sacensībās, kā arī nodrošinās ar produkciju bērnu aprūpes zonā.

Pašiem mazākajiem pusmaratona dalībniekiem organizatori sarūpējuši izklaides piepūšamajās atrakcijās un seju apgleznošanu.

Ikvienam 13. aprīļa sacensību dalībniekam būs iespēja apmeklēt vairākus skriešanas seriāla atbalstītāju stendus. Pasākumā uz vietas ikviens varēs pieteikties par maksu personalizēt savu medaļu ar savu rezultātu, vārdu un uzvārdu. Sacensību centrā būs iespēja atraktīvi nofotografēties uz “Bigbank Skrien Latvija” fotosienas fona, piedalīties “Liepājas pusmaratona” apdrošinātāja “BTA” lielajā loterijā, “Corny Big” laimes ratā un citās aktivitātēs.