Sabiles Vīna svētki pulcējuši daudz cilvēku

Šogad Sabiles Vīna svētkos piedalījušies vairāki tūkstoši cilvēku, aģentūrai LETA sacīja svētku organizatore Gerda Zeberiņa.

"Precīzu skaitu pateikt grūti, taču cilvēku bija daudz, apmēram tikpat, cik pērn," sacīja Zeberiņa.

Viņa skaidroja, ka pasākums noticis ļoti pozitīvā gaisotnē un realizēts viss iecerētais. "Vienīgi pašā svētku atklāšanā vakar, 24.jūlijā, ap plkst.11 mazliet traucēja spēcīgs lietus, bet tas drīz beidzās. Vēl mazliet uzlija vakar vakarā teatralizētā gājiena laikā, bet tas šim pasākumam bija kā "nagla uz galvas"," skaidroja Zeberiņa.

Patlaban Vīna svētki tuvojas noslēgumam, plkst.16 paredzēts Riču ģimenes koncerts, kas noslēgs šos svētkus.

Jau ziņots, ka šajā nedēļas nogalē Sabilē notiek Vīna svētki, aģentūru LETA informēja Talsu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Ieviņa.

Svētki sākās 23.jūlijā un noslēgsies šodien.

Galvenie svētku pasākumi norisinājās sestdien, 24.jūlijā. Svētku atklāšanu plkst.11 pagodināja pats Kurzemes hercogs. Rīkotāji solīja raibu raibās izdarības pilsētas centrā - bijušo Sabiles pavāru saietu, vīngliemežu skriešanās sacīkstes, cirvju izstādi un izstādi no mantām, kas glabājas garāžās un šķūnīšos. Pēc vīna degustācijas varēja priecāties par modes untumiem Sabiles centrā un vakarā apcerīgi vērot uguns skulptūru.

Kopš 1999.gada ik vasaru, jūlija pēdējā nedēļas nogalē, Sabilē tiek rīkoti pilsētas svētki, kas, godinot Sabiles Vīnakalnu, nodēvēti par Vīna svētkiem.

Svarīgākais