Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

"NEATKARĪGĀ" OGRĒ: Radīta vieta skaistai un ērtai atpūtai pie ūdens

© Publicitātes foto

Aizvadītā gada rudenī ogrēniešiem un pilsētas viesiem ir radīta vēl viena atpūtas zona, kurā nepastarpināti sajust, ka šī pilsēta ir izvietojusies divu – Daugavas un Ogres – upju krastos.

Līdz ar projekta Ogres vecupes publiskās peldvietas labiekārtošana un ekoloģiskā līdzsvara paaugstināšana, paplašinot vides pieejamības iespējas realizāciju ir pasvītrota Ogres pilsētas un dabas savstarpējā mijiedarbība, kas pilsētniekiem dzīves vidi padara daudzkrāsaināku, veselīgāku, komfortablāku un visādi citādi jaukāku.

Atgādināsim, ka Ogres pašvaldības vīzija paredz pilsētu un novadu veidot kā vietu, kas vilina ar dabas un infrastruktūras pieejamību, labu izglītības sistēmu dažādu vecumu bērniem, kā arī sportisku un kultūras notikumiem bagātu. Startējot Latvijas Vides aizsardzības fonda konkursā projektu vadlīnijas Ūdeņu aizsardzība aktivitātē Publisko ūdeņu pārvaldība, iepriekšminētais projekts ir saņēmis atbalstu un šobrīd jau realizēts dabā.

Ogres novada pašvaldības Ogres novada būvvaldes ainavu arhitekte Senija Proose un meliorācijas inženiere Liene Zīliņa informē, ka projekta ietvaros Ogres vecupes krastā tika veikta niedru pļaušana un piekrastes zonas gultnes tīrīšana, uzstādīti jauni koka soli, atkritumu urnas, informācijas stends un norādes, kā arī izveidota vides pieejamības infrastruktūra vecupē, kas nodrošinās kvalitatīvāku un pieejamāku rekreāciju uz ūdens. Tāpat projekta ietvaros ir izbūvēta ģērbtuve ar pandusu, kur jau nākamajā vasarā, atpūšoties pie ūdens, varēs iekļūt māmiņas ar bērnu ratiņiem, kā arī cilvēki ar kustību traucējumiem. Papildus atjaunota viena ģērbtuve.

Projekta ietvaros veikti arī apzaļumošanas darbi. Vecupes pieguļošajā teritorijā iedēstīti dažādu šķirņu koki - trauslie vītoli un melnalkšņi, kā ar ierīkotas divas funkcionālas bioievalkas liekā mitruma mazināšanai un virsūdeņu ātrākai novadīšanai no atpūtas zonām.

Pašvaldība aicina atbildīgi izturēties pret izbūvēto infrastruktūru un iepazīties ar informāciju, kas atrodama uz uzstādītā informācijas stenda. Tā vienā pusē lasāma informācija par vecupes vēsturi un rekreācijas zonas lietošanas noteikumi, savukārt otrā pusē lasāms un skatāms izglītojošs apraksts ar attēliem par vecupes pieguļošo teritoriju floras un faunas daudzveidību.

***

UZZIŅAI

Kopējās projekta pieteikumā atbalstītās izmaksas sastāda 555,55 tūkstošus eiro, no kuriem LVAF atbalstītās izmaksas ir 38 889 eiro, bet Ogres novada pašvaldības līdzfinansējums - 166,66 tūkstoši eiro.