Valmieras gaisa balonu festivālā piedalīsies arī dirižablis

Starptautiskajā 5. gaisa balonu festivālā "Valmieras kauss 2010", kas norisināsies no 21.jūlija līdz 25.jūlijam, piedalīsies arī dirižablis. Festivāla laikā tiks rīkotas arī Latvijas meistarsacīkstes gaisa balonu sportā. Festivālā šogad startēs 23 komandas no Latvijas, Lietuvas, Slovākijas un Polijas.

Katru gadu gaisa balonu festivāla organizatori parūpējas arī par kādu pārsteigumu. Šogad interesentiem būs iespēja vērot dirižabli "Omnitel" no Lietuvas. "Šī gada festivāls būs savā ziņā būs arī gatavošanās jau nākamajam gadam, kurā plānojam īstenot ambiciozu mērķi - noorganizēt Pasaules čempionātu gaisa balonu sportā sievietēm. Tāpēc esam piesaistījuši personālu no Lielbritānijas, Nīderlandes, Vācijas, Ungārijas, kas jau piedalījušies pasaules čempionātu organizēšanā," stāsta festivāla direktors Uldis Dūmiņš.

Kā ikkatru gadu, lieli un mazi valmierieši aicināti vērot arī gaisa balonu nakts spīdēšanu, kas norisināsies Dīvaliņa pļavā piektdien, 23.jūlijā, no plkst.23. Pēc pasākuma notiks arī balle, kurā spēlēs grupa "Velves".

Festivāla dalībnieki Valmierā ieradīsies 21.jūlijā, kad ieplānots jau pirmais lidojums plkst.19. Valmieriešus krāsainie baloni debesīs virs pilsētas priecēs katru dienu gan rīta, gan vakara lidojumos līdz 24.jūlijam. Rīta lidojumi plānoti no plkst.6, savukārt vakara lidojumi no plkst.19. Dirižabli būs iespēja vērot 23.jūlija un 24.jūlija lidojumos. Gaisa balonu festivāls "Valmieras kauss 2010" ar rīta lidojumu noslēgsies svētdien, 25.jūlijā.

Dūmiņš informē, ka gaisa balonu lidojumi notiks tikai labvēlīgos laika apstākļos. Lidojumu precīzu laiku un vietu noteiks sacensību direktors tieši pirms paredzētā lidojuma.

Latvijā

Krāpnieki izsūta viltus e-pastus "Smart-ID" vārdā, lai viltus vietnē izkrāptu internetbankas piekļuves datus, liecina informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" publiskotā informācija.

Svarīgākais