Pētījums: 40% iedzīvotāju apspriežas ar kaimiņiem par apkārtnes problēmām

© F64 Photo Agency

Divas piektdaļas jeb 40% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju pēdējo 12 mēnešu laikā ir apsprieduši ar kaimiņiem jautājumus, kas saistīti ar tuvākajā apkārtnē risināmām problēmām, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS pētījuma dati par 2018.gada iedzīvotāju tendencēm dzīvojamā apkārtnē.

Savukārt 59% aptaujāto iedzīvotāju norādījuši, ka nav apsprieduši tuvākās apkārtnes risināmās problēmas ar kaimiņiem, bet 2% respondentu uz šādu jautājumu atbildējuši ar "grūti pateikt".

Kopš 2010.gada iedzīvotāju skaits, kas aprunājas ar kaimiņiem par tuvākajā apkārtnē risināmajām problēmām, pieaudzis par diviem procentpunktiem. Savukārt to iedzīvotāju skaits, kas gada laikā ar kaimiņiem neaprunājas par šo tēmu, 2010.gadā veidoja 60%, 2014.gadā - 57%, bet 2016.gadā - 59%.

Tāpat pētījumā noskaidrots, ka 28% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju pazīst savus kaimiņus, kas dzīvo tuvumā, 26% pazīst lielāko daļu kaimiņu, 36% zina vārdus dažiem kaimiņiem, bet 8% nezina vārdu nevienam kaimiņam.

Kopš 2010.gada to iedzīvotāju, kuri zina savu kaimiņu vārdus, īpatsvars ir sarucis par vienu procentpunktu, savukārt to iedzīvotāju, kuri zina vārdus dažiem kaimiņiem, īpatsvars ir pieaudzis par trīs procentpunktiem. To iedzīvotāju, kuri nezina savu kaimiņu vārdus, īpatsvars kopš 2010.gada ir saglabājies nemainīgs.

Pētījumu veica SKDS, visā Latvijā aptaujājot 1000 respondentus vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.