Valmierā ierosina sodīt cilvēkus, kas staigā puskaili

Atsaucoties uz vairāku Valmieras pilsētas iedzīvotāju sūdzībām, Valmieras domes deputāts Romāns Naudiņš ("Visu Latvijai!"/"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK) vērsies Valmieras pilsētas domē ar iesniegumu, lai izvērtētu iespēju sodīt cilvēkus par atrašanos sabiedriskā vietā ar atkailinātu ķermeņa augšdaļu, aģentūru LETA informēja apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Valmieras grupa.

"Esmu ierosinājis noteikt Valmieras pilsētas saistošajos noteikumos "Par sabiedrisko kārtību Valmieras pilsētā", ka šāda atkailināta ķermeņa demonstrēšana turpmāk būtu sodāma. Sūdzības ir saņemtas par cilvēkiem, kas ar neaizsegtu ķermeņa augšējo daļu atrodas sabiedriskajā transportā, veikalos un skvēros. Dažkārt pat alkohola reibumā," informēja Naudiņš.

Pēc deputāta stāstītā, iedzīvotāji esot izteikuši neapmierinātību, ka, pārvietojoties ar pārpildītu sabiedrisko transportu, cilvēki ar neaizsegtu ķermeņa augšējo daļu rada neērtības citiem sabiedriskā transporta pasažieriem.

"Šāda puskaila cilvēka atrašanās sabiedriskā vietā īpaši aizskaroša ir sievietēm, bet bērniem rada nepareizu priekšstatu par apģērba nēsāšanas kultūru. Karstais laiks nevar būt kā arguments neaizsegt ķermeņa augšējo daļu sabiedriskā vietā. Ir jāizvēlas vieglāks apģērbs, kas turklāt pasargā cilvēku no tiešiem saules stariem," uzskata Naudiņš.

Deputāts norāda, ka punktu iedzīvotāju pacietības mēram par šādu necieņu pret apkārtējiem pielicis kāds vīrs, kas atradies tirdzniecības centrā ar neapsegtu ķermeņa augšējo daļu, turot rokās T-kreklu, bet viņām uz labās rokas "rēgojies" Josifa Staļina portreta tetovējums.

"Man nav pieņemami, ka šādi neapģērbti ērmi vazājas pa Valmieru un demonstrē savus tetovējumus," uzsver Naudiņš.

Latvijā

Labklājības ministrija (LM) ir iesniegusi Finanšu ministrijai izskatīšanai nozares prioritāro pasākumu un starpnozaru prioritāro pasākumu sarakstu laika periodam no 2025. – 2028. gadam, atsaucoties uz Nacionālās drošības koncepcijā teikto, ka “iekšējo drošību ietekmē arī demogrāfiskās situācijas pasliktināšanās, augstais nabadzības līmenis un sabiedrības ienākumu nevienlīdzība, kā arī izglītības kvalitāte”.

Svarīgākais