Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jelgavā top jaunas ledus skulptūras

© Publicitātes foto

Lai priecētu Starptautiskā Ledus skulptūru festivāla apmeklētājus un papildinātu ledus apskates objektu klāstu, uz vietas, Jāņa Čakstes bulvārī visas dienas garumā, festivāla dalībnieki un laureāti veido jaunas ledus skulptūras. Tāpat vakara programmā uz skatuves notiks ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumi – simboliski dueļi, kuros savā starpā sacentīsies Latvijas un Lietuvas titulētākie ledus tēlnieki – Kārlis Īle un Donatas Mockus.

Visas dienas garumā 9. februārī Jāņa Čakstes bulvārī top jaunas ledus skulptūras, ko apmeklētāju acu priekšā veido tēlnieki - Zīle Ozoliņa-Šneidere un Romans Petrovs, Kirils Bairs un Vladimirs Filatovs. Zīle un Romans pagājušajā gadā pirmo reizi apvienojās komandā, kas abiem toreiz vainagojās ar iegūto 1. vietu un šogad - ar 2. vietu komandas skulptūru kategorijā.

Jāpiemin, ka 2018. gadā žūrija Zīles induviduālo skulptūru novērtēja visaugstāk, kas viņai nesa dubultuzvaru. Savukārt šogad Romans plūca laurus, iegūstot 1. vietu individuālo skulptūru kategorijā.

Ledus skulptūras ir gaistoša māksla, ko ietekmē laika apstākļi. Neskatoties uz to, ka ledus mākslas darbus ietekmējuši siltie laika apstākļi, pasākuma programma notiks, kā iepriekš izziņots.