Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jaunmoku pils - pils zāles greznām svinībām

GREZNĀ svinību zāle ir labākā izvēle kāzu rīkošanai © Publicitātes foto

Jaunmoku pilij piemīt mājīga aura, kas ir saskaņā ar telpu grezno dizainu – senlaicīgām mēbelēm, unikālām podiņu krāsnīm, kolonnām un komfortu, ko rada dažādā rakstura telpas – no omulīgiem stūrīšiem līdz greznām svinību zālēm.

Pilī ir vairākas zāles, kurās rīkot tiešām elegantus un greznus pasākumus ar klātiem galdiem un mūziku. Pēc nepieciešamības apvienojot vairākas pils zāles vai atsevišķas muižas kompleksa ēkas, svinības var organizēt līdz pat 700 viesiem. Vasarā, kad laika apstākļi atļauj, pievieno arī āra telpu - parku, kurā tiek būvēta svinību telts, ar ziediem izgreznota lapene un izgaismoti parka celiņi

Pils restorāns Liepaleja piedāvā galdu klāšanu ne tikai greznām svinībām ar izsmalcinātu ēdienkarti, bet arī viesnīcas viesiem un jebkuram pils apmeklētājam. Klientu apkalpošanas daļas vadītāja Vita Zimerte uzsver, ka ēdienkarte ir ļoti dažāda - šeit var izvēlēties gan vienkāršas pusdienas, gan gardēžu cienīgas vakariņas. Restorāns, tāpat kā Jaunmoku pils kopumā, dzīvē īsteno dabai draudzīgu domāšanu, ko apliecina ēdienkartē iekļautās pils dārzā audzētās ogas un garšaugi.

MĀJĪGI UN ĒRTI ir viesnīcas numuriņi, kas izvietoti vairākās pils kompleksa ēkās. Pēc noskaņojuma un vajadzības var izvēlēties lielākus un mazākus, arī divstāvu, kas īpaši piemēroti ģimenēm ar bērniem / Publicitātes foto

Pils viesnīcai Zaļā atslēga

Ne tikai Meža ekspozīcijā, bet visā Jaunmoku pilī, tajā skaitā arī darbiniekos, valda dabai draudzīga dzīvošana un domāšana. Kā akcepts, ka pils, tostarp viesnīca, īsteno dabai un cilvēkam draudzīgu saimniekošanu, viesnīcai ir piešķirts Zaļās atslēgas sertifikāts. Zaļā atslēga nozīmē, ka visi resursi šeit tiek tērēti taupīgi - elektrība ir jāizslēdz, atkritumi ir jāšķiro, ūdens patēriņš jāsamazina. Daiga Šmitenberga spriež, ka cilvēki, aizbraucot no pils, ir zinošāki un ļoti iespējams, ka arī savā ikdienā ieviesīs videi draudzīgu saimniekošanu. Vita Zimerte piebilst, ka Zaļās atslēgas sertifikāts ik gadu ir jāatjauno - prasības kļūst arvien stingrākas, tāpēc mainās arī viesnīca. Šobrīd daļā viesnīcas numuriņu norisinās remontdarbi, lai jau pavasarī tie kļūtu mājīgāki un patīkamāki pils viesiem.

Viesnīcas numuriņi iekārtoti pilī, lielajā Muižas ēkā, Dīķa mājā un Viesu namiņā, kur kopumā iespējams izguldināt līdz simt cilvēku. Vita neslēpj, ka vislielākais izaicinājums bijis, kad vajadzēja atrast papildu matračus un naktsmājas nodrošināt 250 cilvēkiem, jo tāda bijusi jaunlaulāto vēlme.

Svarīgi: ne visā viesnīcā, bet ir pieejami daži numuriņi, kuros apmeklētāji var ņemt līdzi savus četrkājainos mājas mīluļus.

Parks iegūst jaunus akcentus

Ir jauki pamosties pilī un vēl pirms brokastīm doties aktīvā pastaigā pa pils parku, lai kārtīgi atmostos un sajustu izsalkumu, ko vēlāk remdēt pils restorānā. Jaunmoku pils parks ir salīdzinoši neliels - 9,8 hektāri, taču tajā ir daudz apskates cienīgu objektu. Teorētisko informāciju par katru no objektiem, kā arī to precīzu atrašanās vietu var atrast Meža ekspozīcijā izvietotajā interaktīvajā kartē. Pirms diviem gadiem tika izstrādāta parka atjaunošanas koncepcija, kurā ietilpst arī jaunu pastaigu taku iekārtošana. Startējot Cemex iespēju fonda konkursā, saņemts atbalsts krāšņu puķu dobju izveidošanai. Jau pagājušajā gadā bija redzamas pirmās krāsainās puķu dobes, bet šovasar to stādīšanā varēs piedalīties arī apmeklētāji. Jāpiebilst, ka ar apmeklētāja līdzdalību pils teritorijā ir izveidots un ar katru gadu top krāšņāks arī rododendru dārzs.

***

Pasākumi Jaunmoku pilī 2019. gadā

• 15. februārī plkst. 19.00

VAKARA EKSKURSIJA pilī sveču gaismās

No plkst. 19.00 līdz 22.00 IZGAISMOTAIS PARKS

VAKARIŅAS ROMANTISKĀ GAISOTNĒ pils kafejnīcā Liepaleja (rezervēt iepriekš!) Pieteikties uz ekskursiju un/vai pasūtīt vakariņas līdz 14.02. pa tālr. 63107125, 26187442

• 9. martā plkst. 19.00

AIJAS VĪTOLIŅAS UN AIVARA HERMAŅA AKUSTISKAIS KONCERTS; pirms koncerta Mūzikas un mākslas festivāla BILDES izstādes «BILŽU» puķu dārzs apskate, darbosies kafejnīca. Izstāde būs apskatāma līdz 4. aprīlim.

• 21. martā plkst. 14.00

SENIORU DIENA (filma 100 gadi esības vējos un tikšanās ar režisoru V. Kagaini; vēstures ekskursija pilī)

• 11. aprīlī plkst. 16.00

IZSTĀDES CERIŅI atklāšana. Izstāde sadarbībā ar Rīgas Jūgendstila centru.

• 21. aprīlī plkst. 12.00

LIELDIENU JAMPADRACIS

• 26. aprīlī no plkst. 10.00

PUTNU DIENA (putnu vērošanas ekskursijas parkā, putnu būrīšu izgatavošana)

• 10. maijā plkst. 10.00

DABAS DIENA ar moto Es, tu un apkārtējā vide - zināšanas, prasmes, svaigs gaiss un sacensības gars pamatskolu klasēm.

• 18. maijā plkst. 19.00

MUZEJU NAKTS

• 7. jūlijā plkst. 12.00

DĀRZA SVĒTKI

KATRA MĒNEŠA 2. svētdienā - ĢIMEŅU DIENAS ar muzejizglītojošo programmu aktivitātēm, radošām darbnīcām muzejā.

Precīzāka informācija: www.jaunmokupils.lv; info@jaunmokupils.lv; mob. 26187442, 63107125