Īpašā reidā kontrolēs kravas transportlīdzekļu tehnisko stāvokli uz ceļa

Īpašā Latvijas un Lietuvas atbildīgo institūciju reidā šodien tiks kontrolēts kravas transportlīdzekļu tehniskais stāvoklis uz ceļa.

Reidā piedalīsiesc Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), Autotransporta inspekcijas un Valsts policijas pārstāvji, kā arī attiecīgi atbildīgo institūciju kolēģi no Lietuvas.

Starptautiskais reids notiks plkst.11 Zemgales reģionā, Bauskā, robežkontroles punktā "Grenctāle".

Reida laikā ar īpašu iekārtu palīdzību tikšot pārbaudīts kravas autotransporta tehnisko stāvoklis, svars, kā arī OCTA esamība un ceļu satiksmes noteikumu ievērošana.

Jau ziņots, ka Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš nolēmis intensīvāk pārbaudīt kravas auto tehnisko stāvokli. Ja automašīna neatbildīs noteiktajām prasībām, tai tiks noņemtas valsts numuru zīmes un tālāka tās pārvietošanās tiks liegta. Automašīnas vadītājam būs jāmeklē treileris, kas spēkratu nogādās uz autoservisu remonta veikšanai.

Zivtiņš skaidroja, ka šī reida iniciatori ir Lietuvas kolēģi, kuriem šāda ideja radusies pēc pēdējās traģiskās avārijas Lietuvā, kad sadūrās trīs spēkrati no Latvijas - divas smagās automašīnas ar puspiekabēm un mikroautobuss. Viens no avārijas iemesliem esot tas, ka kravas auto pārsprāgusi riepa.

Zivtiņš norāda, ka bieži vien smagu avāriju iemesls ir sliktais auto tehniskais stāvoklis, tādēļ šādi reidi ir atbalstāmi. Pēc gaidāmā reida rezultātiem tiks lemts, vai līdzīgas operācijas nevajadzētu rīkot regulāri.

Policijai ierīču šādu pārbaužu veikšanai nav, tādēļ reidā piedalīsies arī CSDD pārstāvji un analogu iestāžu pārstāvji no Lietuvas puses.

Svarīgākais