Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

NOSKATIES! Radīts ļoti skaits video ar skatiem no Siguldas

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Vietnē "youtube.com" ievietots video, kurā ārkārtīgi skaistos kadros izrādīta Sigulda.

Tā autors arī atgādinājis, ka pilsēta ir viena no pretendentēm, kur 2026.gadā varētu notikt daļa Ziemas olimpisko spēlu sacensību. Video iespējams apskatīt šeit.

Jau vēstīts, ka Siguldas pašvaldība par 230 000 eiro no Evaņģēliski luteriskās draudzes iegādāsies zemi olimpiskā ciemata būvniecībai.

Siguldas novada pašvaldības dome lēmusi par zemes iegādi 5,5 hektāru platībā starp Televīzijas un Dzērveņu ielām, paredzot tajā olimpiskā ciemata būvniecību renes sporta veidu - bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta, atlētu uzņemšanai, lai izpildītu kritērijus, kas izvirzīti, lai kopā ar Zviedrijas galvaspilsētu Stokholmu kandidētu uz 2026.gada Ziemas Olimpisko spēļu rīkošanu.

Zemes gabals, kas atbilst visām nepieciešamajām prasībām, tostarp pieejamībai, pieder Siguldas Evaņģēliski luteriskajai draudzei, kas piekritusi nekustamā īpašuma vērtētāju noteiktajai pirkuma cenai 4,19 eiro apmērā par kvadrātmetru. Zemes gabala vērtēšanu veica trīs neatkarīgi sertificēti vērtētāji, kuru iesniegtos vērtējumus tirgus patiesās vērtības noteikšanā noteica Latvijas Īpašumu Vērtētāju asociācija.

Kopējā pirkuma summa ir 230 000 eiro, kas var tikt precizēta, veicot zemes gabala uzmērījumu dabā. Siguldasnovada pašvaldība 2019.gada budžetā ieplānojusi līdzekļus 30% apmērā no kopējās zemesgabala pirkuma maksas, bet 70% no kopējās zemesgabala pirkuma maksas tiks segti no pašvaldības 2020.gada budžeta līdzekļiem, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Zemes gabala iegāde ir daļa no kopējām Latvijas un Siguldas garantijām, kuru izpilde un sagatavošana kopš līguma noslēgšanas pērn jūnijā starp Latvijas un Zviedrijas Olimpiskajām komitejām, kā arī Siguldas novada pašvaldību noslēdzās ar kopējo kandidatūras pieteikuma izstrādi, kuru pagājušās nedēļas nogalē Stokholmas pārstāvji iesniedza Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā.

Nodrošinot Starptautiskās Olimpiskās komitejas prasības atlētu izmitināšanai, Siguldas olimpiskajā ciematā plānots izmitināt līdz 600 personām, prioritāri nodrošinot sportistu un treneru nakšņošanu. Pārējām spēļu norisē iesaistītajām grupām un apmeklētājiem tiks izmantota esošā naktsmītņu infrastruktūra Siguldā un Rīgā.