Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Latvijas ugunsdzēsēji steigušies palīgā kolēģiem Valgā

© VUGD

Aizvadītajā svētdienā, 27.janvārī plkst. 8.54, starpvalstu sadarbības ietvaros Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Nelgi ielu Valgā, Igaunijā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā.

VUGD Vidzemes reģiona brigādes Valkas daļas ugunsdzēsēji glābēji nekavējoties steidzās palīgā kolēģiem Valgā un notikuma vietā iesaistījās degošās ēkas dzēšanas darbos. Notikuma vietā strādāja sešas Igaunijas Glābšana pārvaldes autocisternas, kā arī viena Valkas autocisterna. Plkst. 10.16 šis ugunsgrēks tika likvidēts un tā degšanas platība bija 140m2.

VUGD Vidzemes reģiona brigādes Valkas daļas komandieris Salvis Stepiņš atzīst, ka kopīgas mācības abu valstu dienestiem ir regulāras un no 2013.-2015.gadam tika realizēts Igaunijas - Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekts “Pārrobežas rīcības spēju attīstīšana, veicot kopīgas katastrofu seku likvidēšanas aktivitātes skarbos vides apstākļos” (JATE, EU43746), kura ietvaros tika uzbūvēta gan jaunā un modernā Valkas daļa, gan arī notika VUGD un Igaunijas Glābšanas pārvaldes ugunsdzēsēju glābēju apmācības, pilnveidojot sadarbības spējas pierobežas reģionā.

Sadarbība starp Valkas un Valgas ugunsdzēsējiem glābējiem notiek regulāri gan kopīgi apgūstot teorētiskās zināšanas, gan kopīgi darbojās praktiskajās apmācībās un steidzoties palīgā ugunsgrēkos. Pērn notikušas divas praktiskās mācības gan ķīmiskās avārijas seku likvidēšanā, gan meža ugunsgrēku dzēšanā. Valkas ugunsdzēsēji glābēji 2018.gadā arī divas reizes ir devušies uz izsaukumiem Valgā.