Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Puteņa dēļ Kurzemē un valsts centrālajā daļā apgrūtināta braukšana

© F64

Šorīt Kurzemē un valsts centrālajā daļā snieg un putina, meteorologi prognozē, ka snigšana turpināsies arī pa dienu, jo Latviju šķērsos plaša nokrišņu zona un pūtīs mēreni stiprs vējš.

Līdz ar to autoceļi būs sniegoti un iespējami arī aizputinājumi, braukšanas apstākļi būs apgrūtināti. Tāpēc aicinām autobraucējus plānot papildu laiku ceļā un rēķināties ar to, ka ceļu atbrīvošanai no sniega sanesumiem ir nepieciešams laiks.

Galvenās nozīmes autoceļus (A un A1 uzturēšanas klase) no sniega jāatbrīvo vismaz trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām, taču intensīvas snigšanas laikā ceļu no sniega pilnībā atbrīvot nav iespējams, jo sniega kārta veidojas atkārtoti.

Aicinām autovadītājus būt piesardzīgiem, braukšanas iemaņas pielāgot ziemas apstākļiem, kā arī izvēlēties laika apstākļiem un ceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim.

Par sniega sanesumiem, slideniem ceļa posmiem, kā arī citiem apgrūtinājumiem uz valsts autoceļiem aicinām informēt VAS Latvijas Valsts ceļi, zvanot pa diennakts bezmaksas tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma Twitter un Facebook kontos.