Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Daugavpils novadā mirstība trīsreiz pārsniedz dzimstību

© Pixabay

2018.gadā Daugavpils novadā miruši 418 iedzīvotāji, kas ir trīsreiz vairāk par 143 dzimušajiem mazuļiem, liecina novada Dzimtsarakstu nodaļas apkopotie dati.

Iedzīvotāju skaita ziņā vismazākais novadā ir Biķernieku pagasts, tajā pēc statistikas datiem dzīvo 544 iedzīvotāji, savukārt lielākais ir Naujenes pagasts, kur dzīvo 5165 novadnieki.

2018.gadā Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēti 143 bērniņi - 83 zēni un 60 meitenes. Populārākie vārdi meiteņu vidū ir Alise, Darina, Anastasija, Kamilla un Marija, zēniem - Maksims, Timurs, Aleksandrs, Andrejs, Dainis, Jegors un Martins. Novadā bērniem doti arī retāk sastopami vārdi - Adelina, Dominika, Kora, Olīvija, Rusaļina, Demīds, Gabriels, Mirons, Nikanors, Samirs.

Tāpat novadā reģistrētas 343 laulības. Visbiežāk laulību reģistrācija notikusi Dzimtsarakstu nodaļas telpās, kur noslēgtas 136 laulības. Nākamā populārā vieta pāru vidū ir bijusi Červonkas muiža.

Pirmo reizi laulībā stājušies 243 vīrieši un 236 sievietes. Laulības nodaļā noslēguši 50 ārzemju pilsoņi no Krievijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Ukrainas, Lielbritānijas, ASV, Vācijas, Īrijas, Francijas.