Kandava grib savu monētu

© ntz.lv

Iespējams, jau augustā savu dienas gaismu ieraudzīs jeb tirdzniecībā tiks laista Kandavas piemiņas monēta, informē Neatkarīgās Tukuma ziņas.

To rotās attēls - tilts pār Abavu, un pati monēta atradīsies zīles formas ietvarā, kas papildināts ar informāciju par Kandavu angļu valodā.

Kā pastāstīja Kandavas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Solvita Viļuma, kura ir viena no idejas autorēm, monētas dizainu izstrādājusi publiskās un privātās partnerības firma SIA «P&PPP», kas līdzīgus piemiņas suvenīrus izgatavojusi arī citām Latvijas pilsētām, piemēram, Cēsīm, Siguldai, Rīgai u. c. Tūristiem un citiem interesentiem monēta būs iegādājam par Ls 3 gabalā un kopumā Kandavas pašvaldība ir pasūtījusi 1000 šādus suvenīrus.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.