Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Vakar Valkas pagastā visticamāk noticis gāzes sprādziens [papildināts]

Attēlam ilustratīva nozīme © Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7.janvāra plkst. 6.30 līdz 8.janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 45 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēkiem un 22 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 14.03 VUGD saņēma izsaukumu uz Valkas novada Valkas pagastu, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, divstāvu dzīvojamā mājā bija noticis sprādziens.

Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka visticamāk noticis gāzes sprādziens, jo gaisā bija jūtama gāzes smaka.

No ēkas tika evakuēti seši cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Notikuma vietā bija bojāta ēkas starpsiena un ārsiena, tāpēc ugunsdzēsēji glābēji ierobežoja teritoriju. No ēkas tika iznesti gāzes baloni un piesaistīta pašvaldība cilvēku izmitināšanas jautājuma risināšanai. Plkst. 16.35 ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā pabeidza.

No dzīvojamās mājas Valkas novadā, kurā vakar notika gāzes sprādziens, trīs cilvēki izmitināti sociālajos dzīvokļos, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Ivo Leitis.

Pārējie nelaimes gadījumā skartie iedzīvotāji izvēlējušies palikt pie radiem vai draugiem. Leitis skaidroja, ka šodien ieradīsies un ēku inspicēs būvinženieris un tad arī būs pieejama sīkāka informācija par to, ko darīt ar ēku un vai tā ir droša.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Mote aģentūru LETA informēja, ka policija saistībā ar notikušo ir sākusi kriminālprocesu un turpina izmeklēt tā apstākļus.