Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Autovadītājiem! Dzintaru pārvadā Jūrmalā samazināts atļautais braukšanas ātrums

© jurmala.lv

Pēc traģiskajiem notikumiem Jūrmalā, kad automašīna notrieca četrus cilvēkus, Dzintaru pārvada posmā Jūrmalā samazināts atļautais braukšanas ātrums.

Lai paaugstinātu satiksmes drošību, uz Dzintaru pārvada Jūrmalā no 8.janvāra tiks samazināts atļautais braukšanas ātrums no 70 km/h uz 50 km/h. Aicinām autovadītājus būt vērīgiem un pievērst uzmanību ceļa zīmēm, lai nepārsniegtu atļauto braukšanas ātrumu. Plānots, ka braukšanas ātruma ierobežojums būs spēkā līdz pavasarim, teikts Jūrmalas pašvaldības publicētajā informācijā.
Jau vēstīts, ka decembra beigās netālu no Dzintaru koncertzāles notika smaga avārija, kurā, kā izrādījās cieta četri vienas ģimenes locekļi, divi no viņiem gāja bojā, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Ģimene sestdienas vakarā kopīgi devās uz Dzintaru koncertzāli, lai apmeklētu priekšnesumu, kurā uzstājās viņu mazdēls. Zēna radinieki, izkāpjot no vilciena, šķērsoja Meža prospekta un Skujienes ielas krustojumu, lai nokļūtu ielas otrā pusē. Pāris mirkļus vēlāk brauktuves vidū notika smaga sadursme, un visus četrus ģimenes locekļus nebija pamanījis kāds ”Toyota” vadītājs.

“Gājēji šķērsoja brauktuvi tam neparedzētā vietā. [..] Gājējiem apģērbā nebija nekādu arī atstarojošo elementu,” stāsta Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieka vietniece Vineta Mistre.

Kā ziņo aģentūra LETA, Valsts policija sākusi kriminālprocesu par Jūrmalā notikušo avāriju. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka gājēji brauktuvi šķērsojuši neatļautā vietā intensīvas satiksmes laikā, tāpat gājējiem nav bijuši gaismu atstarojošie elementi, norādīja policijas preses pārstāve Simona Grāvīte. Par notikušo ir sākts kriminālprocess un izmeklēšanā tiks skaidroti visi notikušā satiksmes negadījuma apstākļi, kā arī vērtēta gan gājēju, gan autovadītāju rīcība.