Smiltenes pašvaldības uzņēmuma automašīnu zādzība radījusi 29 431 latu lielus zaudējumus

Smiltenes pašvaldības uzņēmumam SIA "Namu un komunālo uzņēmumu pārvalde" divu smago automašīnu - atkritumu savākšanas mašīnas un asenizācijas mašīnas - zādzība 2.jūlija naktī nodarījusi 29 431 lata zaudējumus.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Raitis Melderis, pagaidām nozagtās automašīnas atrast nav izdevies. Paralēli policijas darbam arī pašvaldības uzņēmuma darbinieki aktīvi iesaistījušies to meklēšanā. "Interesējāmies, vai automašīnas nav redzējusi robežsardze, paši braucam pie lūžņu uzpircējiem un meklējam, pagaidām bez rezultātiem," stāsta Melderis.

Šis ir pirmais gadījums, kad pašvaldības uzņēmumam nācies saskarties ar šādu zādzību. Pašlaik darbam tiek izmantota vecāka atkritumu savākšanas mašīna un traktors ar asenizācijas mucu.

Melderis spriež, ka, lai sniegtu iedzīvotājiem kvalitatīvu pakalpojumu, uzņēmumam nozagtās tehnikas vietā būs jāpērk jauna, ja to neizdosies atrast. Nozagto tehniku uzņēmums bija iegādājies jau lietotu, arī pašreiz pieejamie līdzekļi ļautu iegādāties tikai lietotu tehniku. Līdzekļi būs jāmeklē paša uzņēmuma budžetā, un, iespējams, būs jāizmanto arī līzinga pakalpojumi. Jaunas tehnikas iegādei varētu būt nepieciešami apmēram 30 000 latu.

Tehnika tika nozagta no slēgtas teritorijas, kas tika apsargāta. Signalizācija naktī nostrādāja divas reizes. Pirmajā reizē apsardzes darbinieki teritoriju neizstaigāja, bet no ārpuses neko aizdomīgu neieraudzīja. Kad trauksmes signāls nostrādāja otro reizi un apsardze ieradās notikuma vietā, vārti jau bija izsisti un automašīnas aizbraukušas. Objektā tiek izmantota perimetra apsardze, kura dažreiz nostrādā arī tad, ja teritorijā iekļūst kāds suns vai kaķis.

Melderis spriež, ka Latvijā nozagtās automašīnas nevar izmantot, varbūt tās nozagtas, lai izmantotu Krievijā vai Lietuvā, varbūt ir iecere tās pārdot rezerves daļās vai lūžņos.

Smiltenes pašvaldības uzņēmuma SIA "Namu un komunālo uzņēmumu pārvalde" pārziņā ir visa pilsētas komunālā saimniecība. Ar laiku tas savu darbību plānojis paplašināt visa novada teritorijā.

LETA jau ziņoja, ka 2.jūlija naktī Smiltenes pašvaldības uzņēmumam SIA "Namu un komunālo uzņēmumu pārvalde" nozagtas divas smagās automašīnas.

Plkst.1.50 Smiltenē konstatēts, ka Pils ielā 2 no Smiltenes pilsētas pašvaldības SIA "Namu un komunālo uzņēmumu pārvalde" nožogotās teritorijas nozagta 1996.gada izlaiduma automašīna "MAN" ar valsts numuru GV 3477 un 1994.gada izlaiduma automašīna "Mercedes-Benz" ar valsts numuru HD 3746.

Policijā par notikušo zādzību sākts kriminālprocess.

Svarīgākais