Ventspils pusē autovadītājs traucies ar ātrumu 165 km/h

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Pagājušajā nedēļā, 12.decembrī ap plkst. 16:00 Ventspils novadā, pa autoceļu A10 (Rīga-Ventspils) Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas, patrulējot ar trafarēto policijas automašīnu apturēja transportlīdzekli “BMW”, kura vadītājs, 1995.gadā dzimis vīrietis, vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, traucās ar 165 kilometriem stundā. Par šādu pārkāpumu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā transportlīdzekļa vadītājam ir paredzēts naudas no 360 līdz 480 eiro un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšana uz sešiem mēnešiem.

Minētajam vīrietim par šo pārkāpumu ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols - uzlikts naudas sods 360 eiro un atņemtas tiesības uz 6 mēnešiem.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais