Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Glābēji Rēzeknē palīdz nelaimē nonākušiem 7 kucēniem

© Pixabay

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 13.decembra plkst. 6.30 līdz 14.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 32 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet 11 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakardien plkst. 15.15 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Brīvības ielu Balvos, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēka deg 200m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēti 10 cilvēki, bet, izmantojot izbīdāmās kāpnes, no ēkas izglāba vienu cilvēku. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 19.10.

Plkst. 16.51 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novadu, kur no dzīvojamās mājas bija redzamas liesmas. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka vienstāvu dzīvojamā mājā deg grīda 2m2 platībā. mēģinot nodzēst ugunsgrēku pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās, cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 18.14 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, gulta, ziedu kioski un divas vieglās automašīnas.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušam dzīvniekam, ugunsdzēsēji glābēji Rēzeknē atbrīvoja zem šķūnīša iestrēgušus septiņus kucēnus.