Cēsis gatavojas uzņēmēju izstādei

Uzņēmēju diskusijā ar Cēsu novada domes izpilddirektoru Jāni Rozenbergu dalībnieki uzsvēra nepieciešamību veidot ciešāku sadarbību starp novada domi un uzņēmējiem. Spilgta šādas sadarbības izpausme būs izstāde “Cēsu uzņēmējs 2010”, kas no 3. līdz 4. septembrim notiks Cēsu pilsētas sporta kompleksā.

Sarunā piedalījās deviņu uzņēmumu pārstāvji, kas kopā ar Cēsu novada domes izpilddirektoru Jāni Rozenbergu sprieda, kā kopīgiem spēkiem izveidot rudens izstādi par platformu turpmākai un ciešākai sadarbībai. “Lai veicinātu gan uzņēmumu, gan novada konkurētspēju, mums visiem ir aktīvi jāsadarbojas un tāpēc esam nolēmuši ieviest būtiskas pārmaiņas izstādes norisē,” iepazīstinot ar izstādes koncepciju stāstīja J. Rozenbergs.

Šogad izstādes centrālā tēma ir sadarbība izaugsmei. Izstādes pirmajā dienā uzmanības centrā būs uzņēmēju savstarpējo kontaktu veicināšana, bet izstādes otrā diena sagādās daudz interesantus pārsteigumus cēsniekiem un viesiem: būs ražas svētku tirdziņš, atrakcijas bērniem, retro automobiļu un motociklu skate. Izstādes laikā notiks arī balvas “Cēsu uzņēmējs” pasniegšana vairākās nominācijās.

3. septembrī notiks prezentācijas un diskusija, kurā piedalīsies ne tikai vietējie uzņēmēji, bet arī, ārvalstu vēstniecību, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji. Prezentāciju mērķis ir veidot aktīvus kontaktus eksporta veicināšanā. Uzstāšanās tiks organizētas īpašā formātā, kur katram runātājam tiks dotas tieši sešas minūtes laika. Gatavību piedalīties prezentācijās jau izteica A/S “Lode, SIA “Lattelecom BPO”, SIA”Soldomirk” un SIA “Wolf System”, jo, kā uzsvēra Juris Kozlovskis, SIA “Wolf System” valdes priekšsēdētājs, “mūsu noieta tirgus nav tikai Vidzeme vai Latvija, bet arī kaimiņvalstis.”

Tikšanās dalībnieki arīdzan aktīvi apmainījās viedokļiem, kādas tēmas ir nepieciešams izvirzīt uzņēmēju un pašvaldības diskusijai, lai šīgada izstāde pagrieziena punkts un kopīgu darbu sākums — piemēram, kā uzlabot Cēsu konkurētspēju reģionā un valstī, kā nodrošināt darbaspēka neaizplūšanu no Cēsīm un nepieciešamību veidot augstskolu Cēsīs. Uzņēmēji uzsvēra, ka vietējiem ražotājiem ir nepieciešams ne tikai ārējo tirgu eksporta atbalsts, bet arī, “iekšējais eksports” — uz Rīgu un attālākiem novadiem.

“Mums ir svarīgs aktīvs dialogs ar vietējiem uzņēmējiem, tāpēc šādas tikšanās notiks regulāri. Lai veicinātu ātru informācijas apriti, drīzumā tiks izveidots Cēsu uzņēmumu un iestāžu interneta katalogs, nodrošinot iespēju vienkop iepazīties ar biznesa, ekonomikas un pašvaldības aktualitātēm, saka J. Rozenbergs.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.

Svarīgākais