Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Paskat! Skultē tapis lielākais Adventes vainags Latvijā

© Facebook/ekrānšāviņš

Visi interesenti pie Skultes evaņģēliski luteriskās draudzes tika aicināti sestdien, 1. decembra rītā, dot savu artavu un piedalīties Latvijā lielākā Adventes vainagā izveidē, turpinot aizsākto tradīciju septīto gadu pēc kārtas.

Baznīca, sadarbojoties ar Skultes un Saulkrastu draudzes locekļiem, izveidoja granzdioza izmēra vainagu, tajā parādotires arī patriotiskām notīm - Latvijas karoga krāsām.

Dalībniekiem tika solīta kafija, tēja un talkas zupa. Skultes evaņģēliski luteriskā draudze savā Facebook kontā norādīja, ka vainags tapis pateicoties arī ar Skultes pagasta pārvaldei.

Arīdzan Saulkrastu un Skultes draudzes mācītājs Ivo Pavlovičs, kurš savulaik aizsācis vainaga veidošanas tradīciju, savā Twitter kontā aicināja cilvēkus piedalīties Adventes vainaga veidošanā, iepazīstinot interesentus ar svētku rotas tapšanas gaitu. "Mēs darināsim, pabeigsim vanagu, lai šajā Latvijas simtgades gadā mēs varētu arī visus iepriecināt ar šo, es teikšu tā, tradicionālo lielo Adventa vainagu. Redziet, cik liels viņš ir uz baznīcas fona," uzņemtajā video stāstīja mācītājs.

Kā zināms, Latvija šogad atzīmēja 100 gadu dzimšanas dienu, kurai par godu tika rīkoti vērienīgi pasākumi daudzās Latvijas pilsētās. Daudzās no tām tapa dažādi objekti, sveicot dzimteni svētkos.