Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Atkal uz plānā ledus pamanīti bērni; glābēji veic pārunas

© Ģirts Gertsons, F64 Photo Agency

Arī sestdien, tāpat kā piektdien, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki steigušies pie bērniem, kuri pamanīti, staigājam pa nedrošu ledu, informēja VUGD preses pārstāve Inta Palkavniece.

Šoreiz divi bērni tika pamanīti, staigājam pa ledu Ogrē. Par to glābējiem ziņoja aculiecinieki. Kad VUGD darbinieki ieradās notikuma vietā, bērni jau bija nokāpuši no ledus, tomēr glābēji ar viņiem veica pārrunas.

VUGD pateicas iedzīvotājiem par vērību un aicina arī turpmāk nepalikt vienaldzīgiem, redzot, ka bērni vai pusaudži kāpj uz nedroša ledus. Tādos gadījumos vajadzētu brīdināt jaunos cilvēkus par bīstamību un aicināt nokāpt no ledus, bet, ja kāds jaunietis vai pieaugušais pa ledu jau aizgājis pārāk tālu no krasta vai arī ielūzis, nekavējoties ir jāzvana pa tālruni 112.

Glābēji atgādina, ka ledus sega uz ūdenstilpēm neveidojas vienmērīgi - tā ir biezāka pie krasta, bet ūdenstilpes vidū var būt plāna. Ledus ir plānāks arī vietās, kur ir straume, zemūdens avoti, pietekas, niedres, kā arī pie tiltu pārvadiem. Turklāt vietām sasnigusī sniega sega var veidot mānīgu priekšstatu par to, ka ledus ir izveidojies pietiekami biezs, lai noturētu cilvēka svaru.

Ņemot vērā minēto, VUGD aicina arī vecākus ar atvasēm pārrunāt drošības jautājumus, lai bērni neriskētu ar savu veselību un dzīvību.