Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Kandavas kartodroma atbalstam – 5500 iedzīvotāju parakstu

© Aivars Ķesteris, F64 Photo Agency

Šobrīd Kandavas kartodroma darbības atjaunošanu atbalsta 5500 Kandavas novada iedzīvotāju. Viņu paraksti kopā ar dokumentiem nonāks atbildīgajās ministrijās.

Pašvaldība cer uz to palīdzību cīņā ar vienu no iedzīvotājām, kura ar nebeidzamu tiesvedību panākusi trases slēgšanu. Tās dēļ ir radušies zaudējumi gan īpašniekiem, gan pašvaldībai.

Paraksti tika savākti rekordīsā tempā, un tagad ir iespēja to darīt arī citiem atbalstītājiem platformā Manabalss, norāda Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede. Šonedēļ pašvaldība tikusies ar trases pārstāvjiem, lai mēģinātu rast risinājumu, kā atjaunot kartodroma darbību. Turklāt - lai izdotos panākt, ka to pēc brīža atkal nav jāslēdz, jo tas sacensību dalībniekiem rada nelāgu iespaidu par trasi. Kā viens no soļiem - uz vienu dienu atvērt to un paaicināt Veselības inspekciju, lai izmēra trokšņa līmeni. Iespējams, ka inspekcijas uzrādītie skaitļi tiesā tiks vērtēti kā ticamāki nekā stacionāro iekārtu, jo tās fiksē arī blakus trokšņus, piemēram, garāmbraucošu mašīnu vai zāles pļāvēja. Tāpat tiks pārstrādāts trokšņu sienas projekts, kuru arī nobremzējusi iepriekšminētā persona. Iespējams gan, ka to darīt ir jau par vēlu, jo tas neiekļausies Eiropas Savienības fondu noteiktajos termiņos, tāpēc tas finansējumu nesaņems. Diemžēl kompromisu panākt ir grūti, jo iedzīvotāja pat iebildusi pret elektrokartu izmantošanu trasē, jo to bremzēšana radot nevēlamus trokšņus. Tomēr pašvaldība meklēšot iespēju atjaunot trases darbību, varbūt pat nosakot, ka tā atrodas lauku teritorijā, nevis pilsētā, kā tas ir šobrīd.


http://news.lv/Neatkariga_Rita_Avize_Latvijai/2018/11/15/kandavas-kartodroma-atbalstam-5500parakstu