Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Joprojam nerimstas kūdras ugunsgrēks Ķemeros

© F64

Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieki arī šodien turpina dzēst kūdras ugunsgrēku Ķemeru Nacionālajā parkā.

Kūdras ugunsgrēks izcēlās 31.oktobrī.

Kūdras ugunsgrēks izcēlās 31.oktobrī un degošā platība atrodas Kaļķa ciema apkārtnē, Jelgavas novada Valgundes pagastā, netālu no Kalnciema dolomītu karjera. Šajā teritorijā purva teritorija dega jau 9. un 10.augustā.

Pārvaldē skaidroja, ka, lai apturētu gruzdēšanu kūdras purva teritorijā, Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieki šodien apkārt degošajai platībai rok kūdras slāni. Platībās, kur degšanas perimetra ierobežošanas darbi ir apgrūtināti, tiek celtas ārā koku saknes un novākti sakritušie un degušie koki. Pārvaldes darbinieki cer līdz piektdienas vakaram gruzdēšanu apturēt pilnībā, taču teritorijas regulāra uzraudzība turpināsies, kamēr nebūs sākušies ievērojami nokrišņi.

Jau ziņots, ka Ķemeru nacionālajā parkā šovasar izcēlās meža un purva ugunsgrēks 27.jūlijā, netālu no tūristu iecienītās Kaņiera pilskalna takas - dega Zaļā purva mala dabas lieguma zonā, kā arī ar priežu mežu apaugusī purva malas kāpa. Dzēšanas darbi turpinājās arī 28.jūlijā, savukārt 29.jūlijā ugunsgrēks tika nodzēsts.