Roņu meitene, ko izglāba Ventspils pludmalē, ar prāmi dosies uz Zviedriju

Attēlam ir ilustratīva nozīme. © F64

Šodien pēcpusdienā no Rīgas ar prāmi uz Zviedriju tiks vesta roņu meitene, kura šā gada pavasarī tika atrasta Ventspils pludmalē un vēlāk nogādāta Rīgas Zooloģiskajā dārzā, informēja Ventspils domes Mārketinga nodaļā.

Roņu meitenes jaunā mājvieta būs Skansena zoodārzs Stokholmā.

Roņu meitenes jaunā mājvieta būs Skansena zoodārzs Stokholmā.

Pavasarī piekrastē atrastā roņu meitene, iespējams, no kāda kuģa dzenskrūves vai ledus šķautnes bija ieguvusi brūci uz kakla, kā rezultātā pašas spēkiem jūrā atgriezties nevarēja. Valsts vides dienests dzīvnieku nogādāja Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Pateicoties Rīgas Zooloģiskā dārza speciālistu gādībai, roņu meitene ir atveseļojusies un gatava doties uz jaunajām mājām.

Kopā ar roņu meiteni uz Zviedriju dosies arī Ventspils pirmsskolas izglītības iestādes "Varavīksne" audzēkņu izgatavotās apsveikuma kartītes.

Rīgas Zooloģiskais dārzs lepojas ar prasmi pabarot nelaimē nokļuvušus pelēko roņu mazuļus, un daudzi no tiem devušies uz citiem zoodārziem pat tālajā Ķīnā un Dienvidkorejā. Daudzi arī atlaisti atpakaļ Baltijas jūrā, tostarp, no Ventspils ostas.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais