Paskat, kas restaurācijas laikā atrasts Alsungas pilī

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Sākušies Alsungas viduslaiku pils dienvidu korpusa glābšanas un restaurācijas darbi. "Kurzemnieks.lv" vēsta, kādas vēstures liecības restaurācijas darbu laikā pilī atraduši strādnieki.

Atrasta arī alkohola pudele ar neparastu tilpumu.
Laikraksts informē, ka Alsungas pilī izdevies atrast sieviešu kurpju koka zoles, naglas un laika zoba stipri skartas metāla knaiblītes. Tāpat esot atrasta arī alkohola pudele ar neparastu tilpumu- 1/40 no spaiņa. Foto ar atrastajām lietām apskatāms šeit.
Alsungas novada pašvaldības projektu vadītājs, teritorijas plānotājs Ronalds Veiss informē, ka darbus iecerēts beigt vasaras vidū, plānota arī bojāto un trūkstošo jumta dakstiņu nomaiņa, skursteņu remonts un lietusūdens novadīšanas sistēmas montāža.
Pils tiek restaurēta projektā Jēkaba ceļa kultūras mantojuma un mākslas jaunrades magnēti. Tas atbalsta Kuldīgas, Talsu un Alsungas novada pašvaldību attīstības programmās balstītu nozīmīgu valsts nozīmes arhitektūras un vēstures mantojuma saglabāšanu, aizsargāšanu un attīstību. Kopējais nepieciešamais finansējums ir 5 242 771 eiro, no tiem 2 957 848 eiro ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda atbalsts.

Latvijā

No pirmdienas, 8.jūlija, satiksmei tiks slēgts Saltupu ceļa posms 700 metru garumā no Meža ielas līdz Saltupiem, lai varētu sākt tilta pār Abula upi pārbūvi, aģentūru LETA informēja Smiltenes novada pašvaldības būvinženieris Andris Jaunpetrovičs.