Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

NRA JĒKABPILĪ. Brīvība. Ko ar to darīt?

© Ģirts Ozoliņš, F64 Photo Agency

Sestdien, 3. novembrī, Jēkabpilī, Krustpils kultūras namā no pulksten 12 norisināsies Brīvības forums No Brīvības līdz Brīvībai – ar mērķi veidot atgriezenisko saiti, ideju un domu apmaiņu starp Jēkabpils izcilniekiem un šajā pilsētā vai novadā dzīvojošajiem.

Brīvības foruma ideja, kas Latvijas Simtgades gadā tiek realizēta deviņās republikas pilsētās, paredz ideju apmaiņu, diskusijas, lekcijas, priekšlasījumus un sarunas, kurās piedalās katras pilsētas, reģiona un valsts izcilākie prāti visdažādākajās jomās, kuri aizceļojuši prom no Latvijas reģioniem vai valsts. Un jautājums visiem ir viens: kā tu esi izmantojis savu brīvību? Tie ir personību iedvesmas stāsti, un tos stāsta dažādu nozaru cilvēki.

Jēkabpilī foruma lektori būs pasākumu, televīzijas un radio raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare, freelance ilustratore, kādreizējā sociālā darbiniece Hanuka Lohrengel jeb Hanna, kura uzaugusi Vācijā, bet pašlaik kopā ar savu partneri dzīvo Latvijā un audzina dēliņu, un kuru nodarbina solidaritātes jautājumi un kultūru sakņu meklējumi. Viņas māksla stāsta stāstus par cilvēkiem, kuri uzdrošinās sapņot, spēlēties ar dzīvi un rūpēties par citiem, iespējams, stāties pretim modernās dzīves ātrumam. Arī dzejnieks un atdzejotājs Guntars Godiņš, viens no aktīvākajiem latviešu tulkotājiem no igauņu un somu valodas, piecu dzejoļu krājumu un 51 tulkotas grāmatas autors. Savu dalību forumā apstiprinājuši arī Atis Zakatistovs un Eva Juhņēviča. Diskusiju vadīs žurnālists Ansis Bogustovs.