NMPD skaidro, kādēļ uz Liepājas šosejas sadega "ātrās palīdzības" auto

© Ekrānuzņēmums/Instagram

Kā iepriekš ziņots, pirmdien, 15. oktobrī, uz Liepājas šosejas sadegusi Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) automašīna.

Neeilgi pirms plkst.17:00 aculiecinieki informējuši, ka Liepājas šosejas 43.kilometrā deg NMPD dienesta auto.

View this post on Instagram

A post shared by Sadursme (@dtp_latvia) on

Dienesta pārstāve Ilze Bukša informē, ka operatīvais auto aizdedzies tehnisku problēmu dēļ. NMPD auto bija devies izsaukumā.

Pēc viņas paustā, automašīnā atradās tikai dienesta darbinieki, un neviens no viņiem nav cietis. Bukša informēja, ka attiecīgais operatīvais transportlīdzeklis ticis lietos jau desmit gadus, un, kaut arī NMPD visbiežāk izmanto pēdējo piecu gadu laikā iegādātus auto, reizēm nākas izmantot arī vecākus transportlīdzekļus.

NMPD pārstāve norādīja, ka pēdējo piecu gadu laikā NMPD ar Eiropas struktūrfondu līdzekļu palīdzību izdevies atjaunot ikdienā izmantojamo transportlīdzekļu parku, vienlaikus arī vecākās automašīnas tiek regulāri apkoptas un pārbaudītas. Šī iemesla dēļ NMPD auto aizdegšanos vērtēs sīkāk, lai saprastu, kas īsti noticis, skaidroja Bukša.

Pēc viņas teiktā, lai NMPD nebūtu vispār jāizmanto vecākas mašīnas, būtiski paredzēt valsts finansējumu, lai dienests varētu regulāri atjaunot NMPD autoparku, iegādājoties jaunus un nomainot vecos transportlīdzekļus.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.