Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Iecavā notiks pirmās Starptautiskās Olu dienas svinības

© F64

13. oktobrī Iecavā – Latvijas olu galvaspilsētā - pirmo reizi tiks atzīmēta vispasaules Olu diena. Starptautisko Olu dienu atzīmēt aicina “Iecavas Jauniešu centrs” un Ziemeļeiropā lielākais olu ražotājs AS “Balticovo”. Olu diena tiek svinēta visā pasaulē, lai cildinātu olu kā veselīgu un vērtīgu produktu. Starptautiskās Olu dienas svinības notiks Iecavas stadionā, kur ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties sportiskās aktivitātēs, vērot ielu vingrotāju paraugdemonstrējumus, izmēģināt kāpšanas sienu instruktora vadībā, piedalīties radošās mākslas darbnīcās un spēlēt dārza spēles. Ar īpašu priekšnesumu viesus izklaidēs populārā hip-hop grupa OLAS.

“Šogad uzsākam šo tradīciju, bet redzam tās turpināšanos gadu pēc gada - aicinām svinēt veselīgu dzīvesveidu, ģimenes aktivitātes un kopā būšanu!”

“Iecava izsenis ir bijusi olu galvaspilsēta. “Balticovo” ir uzaudzis kopā ar vietējiem iedzīvotājiem, un liela daļa iedzīvotāju uzņēmumā strādā jau gadu desmitus. Vēl pirms trīsdesmit gadiem arī pats “Balticovo” bija kā maza pilsētiņa ar dzīvokļiem, ēdnīcu, siltumnīcām, izklaides vietām un vietējo kopienu. Šogad atzīmējām uzņēmuma 46. jubileju un, tā kā 70% mūsu darbinieku ir iecavnieki, vēlamies svinēt Olu svētkus kopā ar visiem Iecavas iedzīvotājiem, un aicinām pievienoties arī citu pilsētu iedzīvotājus,” stāsta “Balticovo” valdes loceklis Toms Auškāps. “Šogad uzsākam šo tradīciju, bet redzam tās turpināšanos gadu pēc gada - aicinām svinēt veselīgu dzīvesveidu, ģimenes aktivitātes un kopā būšanu!” turpina T. Auškāps.

Starptautiskā Olu diena pasaulē tiek atzīmēta jau kopš 1996. gada, un tā parasti notiek oktobra otrajā nedēļā. Olu dienas mērķis ir palielināt cilvēku izpratni par produkta labajām īpašībām un olu izmantošanu ikdienā. Olas cilvēka uzturā tiek lietotas jau gadsimtiem ilgi, un tās izsenis bijušas neaizstājams olbaltumvielu un proteīna avots. Olas ir gandrīz katra cilvēka ikdienas uzturā, jo ir gan garšīgas, gan pieejamas katrā cenu kategorijā.

Piedalīties Olu dienā bez maksas un veidot komandas orientēšanās spēlei “Olu medības” ir aicināts ikviens - sacensībām nav vecuma ierobežojuma. Dalībnieki no Iecavas skolām var veidot klašu komandas 2 - 5 cilvēku sastāvā. Sacensību uzvarētāji no skolu komandām ar visu klasi varēs doties ekskursijā uz “Balticovo”, kur tos sagaidīs balvas.

Dalībniekus priecēs populārās grupas OLAS koncerts. Paši grupas dalībnieki par Olu dienu stāsta tā: “Esam ļoti priecīgi, ka arī Latvijā tiek pienācīgi atzīmēta vispasaules Olu diena, un jūtamies pagodināti, ka to svinēsim uz skatuves kopā ar visiem gaviļniekiem! Tagad mums ir divi lielie datumi, kuros jāslavē Olas - Lieldienas un Starptautiskā Olu diena!”

Starptautiskās Olu dienas programma:

13. oktobris, Iecavas stadions.

12.00 - Pasākuma atklāšana

12.15 - Ielu vingrotāju paraugdemonstrējumi

12.45 - 13.30 Reģistrēšanās un starts orientēšanās spēlei “Olu medības”

13.00 - Konkursi un uzdevumi kopā ar pasākuma vadītāju Kozmenu

14.00 - Olu ēšanas čempionāts

15.00 - Grupa “OLAS” koncerts

15.45 Komandu un individuālo aktivitāšu apbalvošana

16.00 Pasākuma izskaņa

No plkst. 12.00 - 15.30 iespēja piedalīties sekojošās aktivitātēs:

-“Oliņ boliņ” izaicinājums jeb šķēršļu josla ar olas nešanu

- Radošās mākslas darbnīcas

- Kāpšanas siena drosmīgajiem

- Lielo dārza spēļu zona

- Darbojās foto kaste ar bilžu izdruku

Visas dienas garumā muzikālo noformējumu nodrošina “DJ Plastic”.