Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Rūjienas pusē motociklists saduras ar stirnu un nonāk slimnīcā

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Aizvadītajā diennaktī Vidzemes reģionā saņemta informācija par 48 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Reģistrēti četri nodarījumi pret personas dzīvību un veselību, septiņi nodarījumi pret sabiedrisko kārtību un 14 nodarījumi pret īpašumu, vēsta Valsts policija.

Trešdien, 10.oktobrī, pulksten 18:35, Rūjienas novadā, autoceļa Valmiera - Rūijena - Igaunijas robeža 34.kilometrā, ceļu satiksmes negadījumā cieta motocikla “Suzuki” vadītājs. Negadījums radās motociklistam uzbraucot uz ceļa braucamās daļas izskrējušai stirnai. Cietušais nogādāts ārstniecības iestādē.

Kopš oktobra sākuma reģistrēti jau 22 gadījumi, kad notikušas sadursmes ar meža dzīvniekiem. Septembrī mēnesī Vidzemē tika reģistrēti 49 šādi negadījumi. Lai izvairītos no iespējamas sadursmes ar meža zvēru, policija aicina būt īpaši piesardzīgiem un vērīgiem, it īpaši diennakts tumšajā laikā, kā arī ievērot ceļa zīmes, kas noteiktos ceļa posmos brīdina par iespējamu meža dzīvnieku klātbūtni.

Ja noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā notriekts dzīvnieks, par to obligāti jāinformē Valsts policija, zvanot pa tālruni 110. Tāpat nedrīkst atstāt notikuma vietu, jo šāda situācija ir uzskatāma par ceļu satiksmes negadījumu.