Ventspils ostā pietauvojies ASV militārais kuģis "USS Mount Whitney"

Ventspils ostā pietauvojies ASV militārais kuģis "USS Mount Whitney", aģentūru LETA informēja ASV vēstniecības Rīgā, Preses un kultūras nodaļa.

Kuģis Latvijā ieradās 24.jūnijā un viesosies līdz 28.jūnijam. Tas līdz šim piedalījās starptautiskajās jūras spēku mācībās "Baltops 2010". Ventspilī kuģa apkalpe izmantos iespēju atpūsties pēc divu nedēļu garām intensīvām mācībām

"USS Mount Whitney" ir ASV Jūras 6.flotes militārais kuģis. Tas paredzēts vadības un kontroles uzdevumiem, kā arī humānās palīdzības un katastrofu seku likvidēšanas operācijām. Kuģa pastāvīgā bāzes vieta ir Itālijā. Uz kuģa ir 150 apkalpes locekļi, 12 virsnieki un 150 civilie matroži no ASV Jūras flotes. "USS Mount Whitney" savulaik bijis pirmais ASV Jūras flotes kaujas kuģis, uz kura varēja dienēt arī sievietes.

Uz kuģa iespējams uzglabāt pārtikas krājumus visai apkalpei 90 dienām. Ārkārtas situācijās tas var uzņemt līdz pat 3000 cilvēku. Kuģis spēj uzglabāt un pārvadāt degvielas daudzumu, kas nodrošinātu 35 dienu ilgu braucienu 16 mezglu ātrumā no Norfolkas ASV Virdžīnijas štatā līdz Mozambikai Indijas okeānā.

Starptautiskās jūras spēku mācības "Baltops 2010" noslēdzās 22.jūnijā.

Svarīgākais