Norisināsies priekšpēdējā iniciatīvas "Piekrastes tīrrade" talka

© f64

Engures Carnikavas, Saulkrastu un Limbažu novados norisināsies priekšpēdējais iniciatīvas "Piekrastes tīrrade" pasākums, informēja iniciatīvas biedrības "Vides izglītības fonds" pārstāvji.

Saskaņā ar kampaņas "Mana jūra" šī gada vasarā apkopotajiem datiem, Engures novada piekraste ir viena no netīrākajām valstī - tika konstatēts, ka tajā ik uz desmit metriem atrodami aptuveni 76 izsmēķi.

Kā ziņots, iniciatīvas "Piekrastes tīrrade" laikā šomēnes iecerēts sakopt visu 500 kilometrus garo Latvijas piekrasti. Iniciatīvas autori ir "Vides izglītības fonds" un kampaņas "Mana jūra" dalībnieki, kas kas ik vasaru veic piekrastes atkritumu monitoringu.

Piekrastes sakopšana norisināsies katru septembra nedēļas nogali. Iniciatīvas noslēgumā, 29.septembrī, tiks sakoptas Jūrmalas un Rīgas piekrastes.

Reģistrēties dalībai iniciatīvā iespējama interneta vietnē "www.tirrade.lv". Savlaicīga reģistrācija ir svarīga, jo ar tās palīdzību iespējams pēc iespējas efektīvāk saplānot cilvēku noslodzi visā piekrastes garumā. Iniciatīvas rīkotāji visu Latvijas piekrasti ir sadalījuši īsākos posmos, kas ir aptuveni 3,5 kilometrus gari.

Tāpat vēstīts, ka kampaņas "Mana jūra" veiktā monitoringa rezultātā par Latvijas tīrāko jūras piekrasti atzīta Abragciema pludmale, savukārt vislielākais atkritumu daudzums uz 100 metriem konstatēts piekrastē pie Liepājas Karostas, augustā informēja Vides izglītības fonda eksperts Jānis Ulme.