Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Rundāles pils muzeju vēlas vadīt 16 pretendenti

© Jānis Vecbrālis/ F64 Photo Agency

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā konkursā uz Rundāles pils muzeja direktora amatu ir pieteikušies 16 pretendenti, informēja KM.

Pretendentu iesniegtos pieteikumus izvērtēs speciāli izveidota komisija, kuras sastāvā darbosies pārstāvji no KM, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Latvijas Muzeju padomes, Latvijas Mākslas akadēmijas, kā arī no Rundāles pils muzeja.

Amata pretendentiem bija jāiesniedz arī Rundāles pils muzeja darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem.

Rundāles pils muzeja direktora amata pretendentam tika izvirzītas vairākas prasības, tajā skaitā augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība humanitārajās vai sociālajās zinātnēs, pēdējo septiņu gadu laikā iegūta vismaz divu gadu darba pieredze vadošā amatā, teicamas latviešu valodas un labas vismaz divu svešvalodu, tajā skaitā angļu valodas, zināšanas. Amata kandidātam jābūt labām zināšanām un izpratnei par muzeju darbību un funkcijām, labām sadarbības un komunikācijas prasmēm, kā arī labām darba organizācijas un vadības prasmēm.

Amata pretendentiem bija jāiesniedz arī Rundāles pils muzeja darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi.

Atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam Rundāles pils muzeja direktora amatam noteiktā mēnešalga pirms nodokļu nomaksas ir 2 264 eiro.

Jau ziņots, ka Imants Lancmanis, kurš Rundāles pils muzejā strādā kopš 1964.gada un to vadījis kopš 1975.gada, ir pieņēmis lēmumu doties pensijā.