Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Madonas novadā degusi saimniecība; cietis viens cilvēks

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 13.septembra plkst. 6.30 līdz 14.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 38 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu un 17 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 18.41 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Madonas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāvu saimniecības ēka, lauksaimniecības tehnika, divas vieglās automašīnas un sadzīves mantas 300m2 un blakus esošās kūts jumts un loga rāmis 7m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kuru ugunsdzēsēji glābēji nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 23.35 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koks, sausā zāle, meža zemsedze, soma, apgaismes lampa, vieglā automašīna, vilciena vagona platforma, ārdurvis, dzīvojamās mājas jumta konstrukcijas un malkas šķūnis.

Vakar ap plkst. 17.00 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Līvānu novada Jersikas pagastu, kur mežā bija apmaldījušies divi cilvēki. Izmantojot automašīnas skaņas signālus, cilvēkiem tika norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Salaspils ielā Rīgā un Čiekuru ielā Lielvārdē no kokiem nocēla kaķus, Aglonas novada Aglonas pagastā no akas izcēla tajā iekritušu čūsku un palaida brīvībā, bet Tulpju ielā Carnikavā atbrīvoja zem betona plāksnes iestrēgušu kaķi.