Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jūrmalnieki iebilst pret kapiem un krematoriju māju tuvumā

© f64

Jūrmalas dome grib meža kvartālā starp Eduarda Veidenbauma ielu, Mežmalas ielu un Gulbju ielu ierīkot kapsētu un celt krematoriju, pie kuras saskaņā ar aprakstu - atpūtas takas. Jūrmalnieki ir ļoti neapmierināti un iebilst pret šo domes ieceri.

“Jūrmalā 2016.gadā bija 57 371 iedzīvotājs. 2017.gadā bija 56 646 iedzīvotāji. Jauno kapu teritorija, sarēķinot 3 kvadrātmetrus uz kapa vietu,iznāk 90 000 kapa vietas. Un esošās kapsētas jau arī joprojām paliek. Jeb varbūt nē?” retoriski jautā daktere Maija Zebņicka, “Par krematoriju.2016.gadā Jūrmalā nomira 669 cilvēki. Ja pieņemam, ka kremēti tiek maksimums 1/3 no mirušajiem, tad arī neekonomistam vajadzētu būt skaidram, ka dēļ 200 mirušajiem krematorijas būvniecība nav rentabla. Rentabls ir tikai “mirušo tūrisms” no citiem rajoniem. Vismaz ir skaidrs par kādu tūrisma attīstību Jūrmalā iet runa.”

Jūrmalas iedzīvotāji, lielākoties no Vaivariem un Valteriem, vāc parastus pret šo projektu māju tuvumā. Ir savākti jau vairāki simti iebildumu. Šodien, 6.septembrī, plkst. 15 jūrmalnieki arī tiksies ar 4.studijas žurnālistu. Tikšanās notiks pretī jaunajai Meža kapsētai Eduarda Veidenbauma ielā 1, Slokā.