Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Tūristi iecienījuši muzeju Latvijā, kur var plēst traukus

© F64

Indras pagastā, kas atrodas pašā Latvijas un Baltkrievijas pierobežā, šovasar durvis vēris neparasts muzejs, kurā, tostarp, iespējams plēst traukus uz nebēdu, vēstīja "TV3 Ziņas".

Tas ir Laimes muzejs, kura veidotāji ir pārliecināti, ka “katrs pats ir savas laimes kalējs”, tāpēc ar dažādām praktiskām muzeja ekspozīcijām apmeklētāji sevī var atraisīt laimes sajūtu un uzzināt - kur laime slēpjas.

Tostarp, ir dzirdēts, ka trauki plīst uz laimi. Indrā, Laimes muzejā, apmeklētāji par to var pārliecināties paši. Muzejā izveidots stends ar traukiem, kurus ārpusē var plēst, cik uziet.

Latvijā vienīgajā Laimes muzejā, iesaistoties dažādos procesos, apmeklētāji paši var stimulēt laimes hormona jeb endorfīnu izdalīšanos.

Apmeklētāji var izmēģināt dažādus laimes ceļus un atrast sev piemērotāko - vai tā būtu aromātiskas tējas gatavošana, muzicēšana, skaistu kleitu pielaikošana, vai krāsu terapija.

Laimes muzeja izveidē ieguldīti aptuveni 80 000 eiro.

Pateicoties muzejam, kas interesantus piesaista ar ambiciozo nosaukumu - mazītiņais ciematiņš pašā Latvijas malā nu piedzīvo neierastu tūristu plūsmu.

Avots