Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Alūksnē kāds vīrietis hobija pēc iesēj 40 hektārus griķu

© F64

Alūksnietis Normunds Skopiņš, SIA "Kindel" īpašnieks iesēja 40 hektārus griķus un, kā pats saka, kļuva par hobijzemnieku, raksta "aluksniesiem.lv".

Tas ir mans hobijs, kurš kādā brīdī var nest peļņu.

“Citiem hobijs ir iet medībās un pirkt dārgus ieročus, citiem makšķerēt un pirkt laivas ar inventāru, vēl citi brauc dārgos ceļojumos, bet es savu hobija naudu ieguldu saimniekošanā. Tas ir mans hobijs, kurš kādā brīdī var nest peļņu,” stāsta N.Skopiņš.

Lai arī šobrīd tas tiek definēts kā hobijs, N.Skopiņš domā zemkopībai pievērsīsies nopietnāk, sakot, ka cilvēkiem vienmēr vajadzēs pārtiku, tādēļ arī vajadzēs zemnieku saražoto.

“Kādēļ tieši griķi? Griķi ir kultūra, kuru sēj visvēlāk un arī nokuļ pēdējo. Laikapstākļu dēļ neesam vēl nokūluši. Kad laikapstākļi to ļaus, darīsim. Tikai tad varēs spriest par pirmā gada ražu. Neesmu agronoms, tādēļ nevaru no skata pateikt, kāda būs, es vēl tikai mācos,” saka N.Skopiņš.

Tomēr lielas cerības viņš nelolo. “Jau tad, kad sēju, neloloju lielas cerības. Tā kā esmu hobijzemnieks, tad nerēķinu ne plusus, ne mīnusus. Vēl tikai mācos. Nokulto atstāšu sēklai nākamajam gadam, nodot nedomāju. Šobrīd audzēju tikai sev,” saka viņš. Viņš bijis izvēles priekšā, ko darīt - sākt audzēt gaļas lopus, kā to šobrīd sākuši darīt daudzi, vai pamēģināt ko citu. Izvēlējies iet savu ceļu - audzēt griķus.

Avots