Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Unikāli! Liepājā uz fortiem uzradies sievietes portrets

© liepaja.lv/Kārlis Volkovskis

Liepājā, uz Ziemeļu fortiem, tapis jauns mākslas darbs - kādas sievietes portrets, raksta "liepajniekiem.lv".

To radīja franču mākslinieks ar pseidonīmu Al Sticking projekta "Vagabond ages" ietvaros. "Es ceļoju pa dažādām valstīm, tiekos ar iedzīvotājiem, apgūstu viņu vēsturi un gleznoju to, ko esmu iemācījies no viņiem," stāsta mākslinieks.

Liepājā Al Sticking devies uz Sv.Annas baznīcu, kurā arī iepazinis uzgleznoto sievieti. "Jau pirmajā mirklī, kad viņu ieraudzīju, es zināju, ka vēlos viņu satikt, uzklausīt un uzgleznot. Reizēm nevar izskaidrot lietas, tās vienkārši ir sajūtas. Viņas stāsts, kurš droši vien ir līdzīgs daudzu citu tā laika liepājnieku stāstiem, bija patiess atspoguļojums tam, ko cilvēki tajā laikā pārdzīvoja."

Viņš ar autobusu devies uz Liepāju, tad ar velosipēdu atradis Ziemeļu fortus un nav spējis noticēt savām acīm. "Visas bojātās betona būves pludmalē un jūrā - tik daudz spēcīgu nozīmju, kas bija perfekta sastāvdaļa, lai veidotu mākslas lieldarbu."

Al Sticking fortos meklējis vietu gleznojumam, taču liktenīgo bunkuru ieraugot, uzreiz to atzinis par īsto. "Atgriezos pilsētā, runāju ar vietējiem iedzīvotājiem par savu ideju. Liepājniece Rita un viņas draugi izrādīja lielu interesi un darīja visu, lai palīdzētu manu ideju realizēt." Mākslinieka jaunie draugi arī palīdzējuši saskaņot gleznošanu ar pilsētas domi. "Nākamajā dienā devos uz pilsētas domi, kur visi bija ļoti laipni un ieinteresēti par manu projektu, mākslu. Ātri saņēmu atļauju apgleznot fortus."

Kad gleznojums jau bijis pabeigts, Al Sticking divreiz atgriezies fortos, lai iemūžinātu savu darbu bildēs.

"Es redzēju tik daudz cilvēku, kas tur bija ieradušies, lai redzētu gleznojumu. Viņi visi priecājās par gabaliņu mākslas uz sena betona bunkura.
Arī pilsētas dome man atsūtīja vairākas pateicības ziņas."