Ventspilī cīnīsies ar jūras kraukļiem

© f64

Ventspils pilsētā, Būšnieku ezera apkārtnē un tuvumā pie Ventas, pēdējos gados arvien vairāk ir uzradušiem jūras kraukļi jeb kormorāni. Laikā, kad tie uzturas ezera apkārtnē, smagi cieš daba!

Tiek nodarīts liels kaitējums un zaudējumi gan Būšnieku ezerā izēdot zivis, gan to apmešanās vietā, no spēcīgāk izdalītām skābēm, iet bojā apkārtnes koki. Šie putni uzrodas īsi pirms aizlidošanas migrācijas laikā - septembrī. Tie neilgā laika sprīdī izķer un traumē lielu daudzumu ezerā mītošās zivis un uzturas ezera apkārtnē.

Gan Būšnieku ezeru iecienījušie makšķernieki, gan arī Staldzenes iedzīvotāji ir izteikuši lūgumu un aicinājuši Ventspils pašvaldību rīkoties, lai ar šiem putniem cīnītos.

Jūras krauklis ir maza auguma putns, ar garu asti. Tas ir melnas krāsas ar dzelteniem plankumiem pazodē, rīkles daļā.

Izskatot jautājumu Ventspils pilsētas domes Medību koordinācijas komisijas sēdē, tiekoties dažāda līmeņa speciālistiem un medniekiem, tika pārrunāta iespēja apkarot kormorānus, saņemot attiecīgu atļauju Dabas aizsardzības pārvaldē, veicot ierobežojošos pasākumu ūdens putnu medību laikā no augusta 2.sestdienas līdz novembra beigām.

Šā gada 10.jūlijā speciāla atļauja no Dabas aizsardzības pārvaldes ir saņemta, kurā tiek atļauts putnu medību sezonas laikā veikt Jūras kraukļu Phalacrocorax carbo šaušanu arī Būšnieku ezera apkārtnē.

Lai to veiktu, tiks piesaistīti profesionāli mednieki no medību kolektīviem, kuri centīsies ar ezera postītājiem cīnīties.

Ceram uz iedzīvotāju sapratni par šādu nepieciešamību, lai pasargātu savas dabas vērtības - Būšnieku ezeru un tās apkārtni. Par konkrētu Jūras kraukļu medību laiku centīsimies informēt atsevišķi.