Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Uz Latvijas lielākajām militārajām mācībām "Namejs" ieradušies Polijas karavīri

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Uz Latvijā lielākajām militārajām mācībām "Namejs" ieradušies pirmie sabiedrotie - Polijas karavīri ar kājnieku kaujas mašīnām "Rosomak", pavēstīja Aizsardzības ministrijas (AM) preses pārstāve Sandra Brāle.

AM šorīt paziņoja, ka, sākoties mācībām "Namejs 2018", Nacionālajos bruņotajos spēkos sākusies personāla apziņošana par pulcēšanos, lai pārbaudītu apziņošanas sistēmas efektivitāti un personāla spēju reaģēt valsts apdraudējuma situācijā.

Brāle skaidroja, ka patlaban personāla apziņošana vēl turpinās, taču pirmie secinājumi vēl netiks izpausti. Tos apkopos kopējos secinājumos pēc mācībām, viņa norādīja.

Tāpat AM patlaban neatklāj, kādas vēl darbības tiek veiktas mācību pirmajā dienā.

Jau ziņots, ka no šodienas, 20.augusta līdz 2.septembrim visā Latvijā notiek līdz šim lielākās militārās mācības "Namejs 2018", lai pārbaudītu un pilnveidotu Nacionālo bruņoto spēku gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei kā patstāvīgi tā arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Mācībās piedalās vairāk nekā 10 000 dalībnieku - Latvijas un sabiedroto spēku karavīri un zemessargi, rezerves karavīri, brīvprātīgie rezervisti, Aizsardzības ministrijas darbinieki un Iekšlietu ministrijas struktūru personāls - policisti un robežsargi.

Mācību aktīvā fāze norisināsies ne tikai Ādažu poligonā, bet arī Skrundas, Meža Mackeviču, Lāčusila un citos reģionālajos poligonos, kā arī vismaz 36 Latvijas novados: Aknīstes, Alūksnes, Apes, Ādažu, Baldones, Daugavpils, Garkalnes, Grobiņas, Gulbenes, Iecavas, Ilūkstes, Jelgavas, Jēkabpils, Līvānu, Krustpils, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Neretas, Nīcas, Mārupes, Olaines, Ozolnieku, Priekules, Rēzeknes, Salas, Salaspils, Saldus, Skrundas, Smiltenes, Stopiņu, Vaiņodes, Vārkavas, Vecumnieku, Viesītes, Viļakas novados. Visvairāk mācību norisi izjutīs Rīgas, Liepājas, Valmieras, Ventspils, Jēkabpils un Daugavpils iedzīvotāji.