Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Preiļos 1,2 miljonus eiro ieguldīs veselības un rekreācijas kompleksa izveidē

© f64

Revitalizējot esošās ēkas Liepājas ielā 46, pašvaldība Preiļos veidos veselības un rekreācijas kompleksu, kas izmaksās 1 295 324 eiro.

Dome jau parakstījusi vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par projekta "Preiļu novada uzņēmējdarbības vides attīstība" īstenošanu. Projektā paredzēts attīstīt infrastruktūru veselības uzlabošanas un rekreācijas kompleksa Liepājas ielā izveidei.

Tas tikšot panākts, revitalizējot esošās ēkas, kas pašlaik ir slēgtas un bez ieguldījumiem nevar tikt izmantotas iecerētā mērķa sasniegšanai. Pašvaldībā pauda, ka kompleksa izveide radīs iespēju dažādu uzņēmējdarbības veidu - viesmīlība, ēdināšana, rekreācijas un aktīvās atpūtas pakalpojumi, SPA un baseina pakalpojumi - attīstībai, kas ir nepieciešami gan vietējiem iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem.

Projekta rezultātā tiks pārbūvēta Preiļu novada domei piederošā ēka un tiks radītās 18 darba vietas. Projekta attiecināmās izmaksas ir 1 295 324 eiro, un Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 1 033 868 eiro.

Projekta galvenais mērķis ir palielināt privāto investīciju apjomu reģionos, veicot ieguldījumus komercdarbības attīstībai atbilstoši Preiļu novada attīstības programmā noteiktajai teritoriju ekonomiskajai specializācijai un balstoties uz komersantu vajadzībām.