Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pasākumi Aglonā līdz šim aizritējuši bez starpgadījumiem

© f64

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svinību pasākumi Aglonas bazilikā līdz šim aizritējuši bez starpgadījumiem, apliecināja svētku rīkošanā iesaistītajos dienestos.

Aglonas novada domes priekšsēdētājs Juris Butēvics (Grāveru pagasta saraksts) pastāstīja, ka Aglonā joprojām ierodas svētceļnieku un citu viesu grupas, taču ap baziliku esot sagatavots pietiekams telšu vietu un stāvlaukumu skaits, un vietas pietiek visiem interesentiem. Arī sastrēgumi nav novēroti, turklāt ceļu satiksmi uzmana policijas darbinieki.

Arī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova aģentūrai LETA apgalvoja, ka pašlaik starpgadījumi svētku norises vietā un apkārtnē nav reģistrēti.

Bazilikas informācijas centrā pastāstīja, ka līdz šim pēc ierašanās Aglonā bija piereģistrējušās 23 svētceļnieku grupas, kurās ir nedaudz vairāk par 900 dalībniekiem, taču precīzāks svētceļnieku skaits būs zināms pēc plkst.12, kad notiks svētceļniekiem veltītais dievkalpojums. Grupām no Latvijas pievienojušies arī svētceļnieki no Beļģijas, Itālijas, ASV, Francijas.

Savukārt Aglonas Tūrisma informācijas centra pārstāve Liene Baškatova-Jokste informēja, ka pēdējās dienas pieaudzis centra apmeklētāju skaits, un informācija, ko vēlas iegūt tūristi, ir ļoti dažāda - gan par apskates objektiem, gan par autobusu kursēšanas laiku un pāvesta Franciska vizīti.

Jau vēstīts, ka Aglonā šodien notiks Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svinības. Svētki sāksies plkst.19 ar Rīgas arhibīskapa metropolīta Zbigņeva Stankeviča svinētu Svēto misi. Vēlāk, plkst.22, notiks Tautas krustaceļš, un meditācijas tam būs sagatavojis Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis.

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svinības ar dažādiem pasākumiem turpināsies līdz rītdienai, kad notiks svētku galvenā mise.