Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Purva ugunsgrēka dzēšanai Ramatas pagastā šodien nav bijusi nepieciešamība izmantot helikopterus

© Valsts meža dienests

Ugunsgrēka likvidācijai, kas izcēlies Mazsalacas novada Ramatas pagasta Saklaura (Oļļas) purvā, svētdien nav bijusi nepieciešamība izmantot helikopterus, norādīja Valsts meža dienesta (VMD) pārstāvis Zigmunds Jaunķiķis.

Viņš sacīja, ka patlaban notiek regulāra ugunsgrēku apsekošana un gruzdējumu likvidēšana gan Ramatā, gan Salas novada Gargrodes purvā un Valdgales pagastā.

Pašlaik turpinās Salas pagasta ugunsgrēka dzēšana.

Vienlaikus Jaunķiķis atzīmēja, ka pašlaik turpinās Salas pagasta ugunsgrēka dzēšana, bet plašāka informācija par katra ugunsgrēka situāciju būs pieejama svētdienas vakarā.

Kā ziņots, purvs Ramatas pagastā aizdedzies otrdien, 31.jūlijā vēlu vakarā. Tā platība tiek lēsta 220 hektāru apmērā.

Mazsalacas novada pašvaldības vadītājs iepriekš aģentūrai LETA pieļāva, ka purva ugunsgrēks Mazsalacas novadā, visticamāk, izcēlies neuzmanīgas rīcības ar uguni dēļ.

Tāpat 1.augustā izcēlās ugunsgrēks Salas novada Gargrodes purvā, kur deg gan purvs, gan mežs. Ugunsgrēks izcēlies 20-30 hektāru apmērā.

Vienlaikus turpinās Valdgales kūdras purva un meža ugunsgrēka dzēšanas darbi. Ugunsgrēks izcēlās 17.jūlija pievakarē un tā platība aplēsta virs 1000 hektāriem. Dzēšanas darbos tika iesaistīts arī Lietuvas bruņoto spēku helikopters, kā arī Baltkrievijas dienestu helikopters, kurš nu jau ir atgriezīsies Baltkrievijā, jo purvā vairs nenotiek degšana ar atklātu liesmu.