Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Lūdz Igaunijas palīdzību purva ugunsgrēka dzēšanā Mazsalacas novadā

© VUGD

Kā liecina jaunākā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) publicētā informācija, tad purva ugunsgrēka dzēšanā Ramatas pagastā lūgta Igaunijas palīdzība.

"Ņemot vērā to, ka šajā paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkā ir apgrūtinātas piekļuves iespējas, atbilstoši noslēgtajam starpvaldību sadarbības līgumam, VUGD ir pieprasījis starptautisko palīdzību no Igaunijas glābšanas dienesta," trešdienas vakarā teikts VUGD publicētajā ierakstaā mikroblogošanas vietnē twitter.

"Šobrīd no kaimiņvalsts kolēģiem lūgta palīdzība, iesaistot trīs kvadraciklus un vienu visurgājēju ar personālu."

Mazsalacas novada pašvaldības vadītājs Harijs Rokpelnis (Mazsalacas novadam) ziņu aģentūrai LETA šovakar norādījis, ka purva ugunsgrēks Saklaura (Oļļas) purvā Ramatas pagastā Mazsalacas novadā, visticamāk, izcēlies neuzmanīgas rīcības ar uguni dēļ.

Tāpat trešdienas vakarā bija sasaukta novada civilās aizsardzības komitejas ārkārtas sēde, lai pārrunātu situāciju saistībā ar ugunsnelaimi, kurā puses sadalīja atbildības sfēras un vienojās par tālāko rīcību.

Rokpelnis teica, ka notikuma vietā patlaban strādā gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), gan par dzēšanas darbiem galvenais atbildīgais - Valsts meža dienests (VMD), kuri to turpinās darīt tik ilgi, kamēr ugunsgrēks būs nodzēsts. Papildus ir iesaistījušās arī brīvprātīgo ugunsdzēsēju vienības no papildu novadiem un Mazsalacas novada uzņēmumu un iedzīvotāju tehnikas vienības, kas palīdz darbos, kā arī helikopters, kam drīzumā pievienosies vēl divi. "Ir ceļā arī igauņu kolēģi ar tehnikas vienībām," piebilda politiķis. Degšanas vieta atrodas ļoti tuvu Igaunijas robežai.

Jau vēstīts, ka 31.jūlijā vēlu vakarā aizdedzies purvs Ramatas pagastā. Dienas laikā nav izdevies ugunsgrēku ierobežot.