Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Dūmi no purva ugunsgrēka Mazsalacas novadā jau redzami satelītattēlos

© twitter.com/ Toms Bricis

Otrdien, 31.jūlijā, izcēlies purva ugunsgrēks Ramatas pagastā. Dzēšanas darbos iesaistīts liels skaits glābēju, Valsts meža dienesta darbinieku, kā arī divi helikopteri. Jaunākā informācija liecina, ka dūmi no ugunsgrēka redzami pat satelītattēlos.

Joprojām turpinās meža purva ugunsgrēka ierobežošana Ramatas pagastā Mazsalacas novadā. Neskatoties uz to, ka piesaistīts ievērojams cilvēku un tehnisko vienību resurss gan no Valsts meža dienesta, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, meža purva ugunsgrēku nav izdevies ierobežot.

Ņemot vērā notikuma vietā esošo vēju, uguns turpina strauji izplatīties un tāpēc tika pieņemts lēmums, dzēšanas darbos piesaistīt otru helikopteri. Helikopters no Lietuvas, kas palīdzēja apdzēst uguni Valdgales purvā, tagad palīdz Ramatas purva dzēšanā, informē Valsts meža dienesta pārstāvji.

Tikmēr meteorologs Toms Bricis mikroblogošanas vietnē twitter publicējis informāciju, kurā norāda, ka dūmi no purva ugunsgrēka jau šobrīd redzami satelītattēlos. Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) speciālisti norāda, kā rīkoties iedzīvotājiem, kuri atrodas netālu no ugunsgrēka vietas.

"Gadījumā, ja iedzīvotāji jūt dūmus no šī ugunsgrēka, aicinām aiztaisīt ciet logus un durvis, lai dūmi neiekļūtu mājoklī un, ja nepieciešams, konsultēties ar mediķiem."

Zināms, ka notikuma vietā dežūrē viena mediķu brigāde. "Veselības sūdzību gadījumā konsultējies ar savu ģimenes ārstu vai zvani uz konsultatīvo tālruni 66016001 (darbdienās no 17:00-8:00). Ja vajadzīga mediķu palīdzība, zvani 113," norāda NMPD.

Jau vēstīts, ka turpinās arī kūdras purva ugunsgrēka dzēšana Valdgales pagastā. VUGD pārstāvji iepriekš pauda, ka, neraugoties uz helikopteru izmantošanu, visticamāk, kūdras degšanu un gruzdēšanu pilnībā varēs likvidēt tikai rudens lietavās.