Jaunas nianses pilsētas svētkos

DEERHOOF ir izdevusi četrpadsmit studijas albumus, kā arī piedzīvojusi neskaitāmas turnejas un koncertējusi nozīmīgākajos pasaules festivālos © Publicitātes foto

Saglabājot tradicionālās vērtības: krāšņo pilsētas svētku gājienu, vakara koncertu ar Intaru Busuli Promenādē, kā arī Prāta vētras jauno programmu atskaņošanu un grandiozo salūtu, šogad pilsētas svētkos ienāk jaunas nianses – Amatnieku laukumā, vietā, kur krustojas Rožu un Marijas iela, atradīsies Rozmarijas skatuve, kuras galvenie mākslinieki būs amerikāņu grupa Deerhoof.

Jaunu veidolu un saturu iegūs Dzirnavu laukums ar radošajām darbnīcām, atjautības spēlēm un interaktīviem objektiem bērnu auditorijai. Savukārt Rātslaukums atvēlēts mūsdienu tehnoloģijām - dronu paraugdemonstrējumiem un robotiem.

Rozmarijas skatuve

Rīkotāji uzsver: «Vairākus gadus ilgušais darbs uzaicināt uz Latviju amerikāņu grupu Deerhoof bija izaicinājums, jo šī grupa ne tikai ne reizi nav bijusi mūsu pusē, bet arī Baltijā ne. Pirms teju 25 gadiem bundzinieka Grega Sonjēra dibinātais ansamblis tiek uzskatīts par vienu no ietekmīgākajām neatkarīgās rokmūzikas apvienībām jaunāko laiku vēsturē. Ar sev piemītošo, bieži divdomīgo humoru rakstītā apvienības «oficiālā biogrāfija» ietilpst aptuveni šādos dažos teikumos: «Satomi Macuzaki spēlē basģitāru un dzied. Gregs Sonjērs spēlē bungas. Džons Dītrihs un Eds Rodrigezs spēlē ģitāras. Bet kas īsti ir «Deerhoof»? Velns, ja mēs zinātu!» Ir vērts apmeklēt Deerhoof koncertu, jo šī leģendārā grupa ir izdevusi četrpadsmit studijas albumus, kā arī piedzīvojusi neskaitāmas turnejas un koncertējusi nozīmīgākajos pasaules festivālos.»

Rozmarijas skatuve piedāvās arī citu mūziķu koncertprogrammas: trio Spāre no Latvijas un Kameņu mežs no Lietuvas, ko var uzskatīt par apslēpto briljantu, kā arī laikmetīgās dejas kompānijas Ārā deju uzvedums Fufabulala, kā arī ierakstus no savas vinila plašu kolekcijas atskaņos Uldis Rudaks.

Jau no paša rīta pie Rozmarijas skatuves būs iekārtota mājīga vide ar zviļņiem, ērti pieejamiem atspirdzinājumiem un uzkodām. SIA Kurzemes filharmonija sabiedrisko attiecību speciāliste Antra Lācberga piebilst: «Ar Rozmarijas skatuvi vēlamies parādīt, ka sava vieta šeit ir arī bohēmiskai un radošai videi cilvēkiem, kuri nedomā tradicionālajās kategorijās un nevēlas, lai viss vienmēr būtu uzpucēts un stingri pēc reglamenta.



Svarīgākais