Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ventspilī pilnveido savas izglītības iestādes

FINANSĒJUMS. Remontdarbu izmaksu segšanai tiek piesaistīts Ventspils pašvaldības finansējums, Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļi un valsts budžeta nauda, informē (no kreisās puses) Ventspils Izglītības pārvaldes vadītāja Ineta Tamane, projektu vadītāja Sandra Rožkalne un Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas direktores vietniece saimnieciskajā darbā Eva Martinsone © Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Vasarā, kad skolēni un pedagogi devušies nelielā atpūtā, Ventspilī notiek apjomīgi būvdarbi mācību iestādēs, lai jau 1. septembrī audzēkņi un mācībspēki atgrieztos sapostās skolās.

Vieni no vērienīgākajam remontdarbiem norisinās Ventspils valsts 1. ģimnāzijā. Tur kardināli tiek pārveidota ēkas piebūve - jaunus vaibstus iegūs septiņas mācību telpas, gaiteņi, sanitārie mezgli, palīgtelpas. Klašu remonts notiek Eiropas struktūrfondu projekta Izglītības iestāžu mācību vides infrastruktūras uzlabošana un materiāltehniskās bāzes pilnveidošana ietvaros, parējās aktivitātes - par Ventspils pašvaldības finansējumu. Papildus minētajiem darbiem tiek atjaunota arī elektroapgādes sistēma, pabeigta bezvadu interneta izbūve, kā arī visā skolā iebūvēta balss izziņošanas sistēma - tā palīdzēs operatīvi reaģēt un izziņot trauksmi, piemēram, ugunsgrēka gadījumā, informēt par evakuācijas nepieciešamību, stāsta Ventspils Izglītības pārvaldes projektu vadītāja Sandra Rožkalne.

«Mēs gribam Ventspils skolās piedāvāt kvalitatīvu un konkurētspējīgu izglītību, un modernizēti mācību kabineti, tostarp dabaszinībās, palīdz celt šo latiņu vēl augstākā līmenī. Gādājam arī par to, lai skolās būtu jaunākā datortehnika, kvalitatīvas komunikāciju tehnoloģijas, piemēram, šogad stacionāro un portatīvo datoru iegādei iztērējām ap 100 000 eiro,» stāsta Ventspils Izglītības pārvaldes vadītāja Ineta Tamane.

Starp citu, ģimnāzija šogad līdzīgi kā Latvijas valsts svin savu 100 gadu jubileju. Un remontdarbi savā ziņā ir kā neliela dāvana svētkos. Par godu tik nozīmīgai jubilejai pie skolas tiks uzstādīta arī tēlnieka Gļeba Panteļejeva veidota piemiņas zīme, kas veltīta skolas dibinātājam un pirmajam tās direktoram Teodoram Grīnbergam.

Pārvērtības šovasar piedzīvo arī Ventspils 2. vidusskola - tur tiek rekonstruēta sporta zāle, piebūvētas jaunas ģērbtuves un sanitārais mezgls. Blakus sporta zālei, saņemot arī valsts atbalstu 906 000 eiro apmērā, tiek celta BMX slēgta tipa ziemas treniņbāze. Būvdarbi notiek arī Ventspils Pārventas pamatskolā, kurā tiek remontēti kabineti un izbūvēta IKT infrastruktūra. Ventspils 1. pamatskolā notiek teritorijas labiekārtošanas darbi, kam naudu - 409 tūkstošus eiro - piešķīrusi Ventspils dome, kā arī remontē astoņus kabinetus. Ventspils 6. vidusskolā remontē septiņus kabinetus, bibliotēku, lasītavu un ēdināšanas bloku. Ventspils 4. vidusskolā remontē astoņus kabinetus. Skolās tiek atjaunota elektroapgādes sistēma, izbūvēta balss izziņošanas sistēma ugunsgrēka gadījumā. Uzsākts darbs pie ēkas projektēšanas darbiem, kas dos iespēju PII Saulīte atvērt piecas papildu grupiņas, nodrošinot vietas vēl 90 bērniem. Būvniecības darbi paredzēti 2019. gadā.

Remontdarbu izmaksu segšanai tiek piesaistīts Ventspils pašvaldības finansējums, Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļi un valsts budžeta nauda. Skolas dažādas pozitīvas pārmaiņas piedzīvo ik vasaru. Šogad kopējais finansējums bija plānots četru miljonu apmērā. «Kā zināms, būvnieki ir ļoti dārgi, bieži vien iepirkumos summas, ko būvnieks piedāvā, pašvaldībai nav pieņemamas. Ir bijuši iepirkumi, kuri noslēgušies bez rezultāta.