Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pilsētas svētku gājienā vari doties arī tu!

TEHNIKAS DEMONSTRĀCIJA. Gājiena pirmsākuma ideja bija parādīt ventspilniekiem, kāda ir tehnika un iekārtas, ko ikdienā izmanto pilsētas labiekārtošanā un uzturēšanā. Arī šobrīd tehnikas eksponēšana aizņem ap 30% no kopējā gājiena. Vienlaikus tehniku kā platformu saviem priekšnesumiem izmanto arī uzņēmumu kolektīvi, piemēram, Olimpiskais centrs vienmēr atraktīvi sevi piesaka uz auto piekabes platformas © Publicitātes foto, Juris PRESNIKOVS

Lai gan gājieni pilsētas svētku laikā Latvijā kļuvuši jau par daudzu pilsētu tradīciju, Ventspilī tie tomēr ir mazliet atšķirīgi – interesantāki un daudzveidīgāki, jo tajos piedalās ne tikai pilsētas iestāžu, uzņēmumu, nevalstisko organizāciju un citu sabiedrības grupu kolektīvi, bet liela loma ir arī tehnikai. Tieši tehnikas un iekārtu eksponēšana, kas ikdienā tiek izmantota pilsētas labiekārtošanai, uzturēšanai un dažādu citu procesu nodrošināšanai, bija gājiena idejas pirmsākums.

Piedalīties aicināts ir ikviens

Ventspils pašvaldības Kultūras centrs tradicionāli ir gājiena organizētājs pilsētas svētku ietvaros. Centra direktore Valda Gulbe atceras: «Nemaz nebija tik viegli ventspilniekus, kuru raksturs ir vairāk introverts - vērotājs no malas, nevis līdzdarboties gribošs, izvilkt no mājām un motivēt doties gājienā. Pamazām mums tas izdevās, jo, skatoties, ka viens kolektīvs dodas gājienā, arī citiem radās vēlme sevi parādīt un vienlaikus apliecināt, ka viņi ir piederīgi Ventspilij. Pēdējos gados vidēji piedalās ap 130 vienību ar kopējo dalībnieku skaitu ap 4000. Starp gājiena dalībniekiem ir gan pašvaldības uzņēmumi un iestādes, gan privātā biznesa kompāniju kolektīvi, nevalstiskās organizācijas, kaimiņu un draugu kopas, ģimenes. Ar katru gadu gājiens kļūst arvien atraktīvāks, košāks un daudzkrāsaināks - dalībnieki radoši pieiet gatavošanās procesam un rada prieku gan sev, gan skatītājiem.»

Gūt kopības izjūtu un doties līdzi gājienam var arī tie, kuri parasti to vēro no ielas malas. Lai gan oficiālā pieteikšanās paredzēta līdz 25. jūlijam, Kultūras centra darbinieki pieņems arī pēdējā brīža pieteikumus - jāpagūst vien dalībniekiem izgatavot uzrakstu un iekļaut tā nosaukumu un mērķus gājiena uzsaukuma tekstos. Arī tad, ja ideja par dalību gājienā rodas spontāni, ikkatrs pilsētnieks vai iebraucējs var pievienoties kopējam pulkam un sajusties piederīgs Ventspilij.

Bērni ceļos kopā ar Sprīdīti

Neskatoties uz to, vai ārā valda sals, līst lietus vai žilbina saules stari, ik svētdienu pulksten 12 pilsētas centra Bērnu pilsētiņā un pulksten 15 Pārventas bērnu parkā Fantāzija norit bērniem veltīti bezmaksas pasākumi - rotaļas, izrādes, koncerti. Pilsētas svētku laiks nav izņēmums, un, ņemot vērā ne tikai pilsētas svētku nozīmīgumu, bet arī faktu, ka šogad Latvijai aprit 100, Kultūras centrs bērniem ir sarūpējis koncertprogrammu Lai beigās atgrieztos mājās, kur ir viņu Laimīgā zeme.

Lielais laukums kalpos jauniešiem

Šajos pilsētas svētkos jaunu saturu iegūs pilsētas Lielais laukums, kas lepojas ar unikālo strūklaku Fregate Valzivs, kā arī nu jau skaidri manāmas topošās mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju aprises. Sestdien, 4. augustā no pulksten 13 līdz pulksten 17 šeit saimniekos jaunieši - būs hiphopa grupas, būs akrobāti, būs mūzikas vidusskolas audzēkņu koncerts, kas pieskandinās gan Lielo laukumu, gan iesprauksies topošajā mūzikas vidusskolā.