Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

NOSKAIDRO: Šajās peldvietās zilaļģu dēļ noteikti peldēšanās ierobežojumi

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Arvien vairākās peldvietās zilaļģu dēļ noteikti peldēšanās ierobežojumi, informēja Veselības inspekcijā (VI).

Peldēšanas ierobežojumi noteikti Daugavā, peldvietā Ķīpsalā pie Vanšu tilta, Mazajā Daugavā, Lucavsalas D daļā un Buļļupē, peldvietā pie Birzes ielas.

Zilaļģu savairošanās pazīmes novērotas arī Lielvārdes peldvietās Daugavā "Austriņu ceļš" un "Daugavas iela".

Zilaļģes novērotas arī Ķīšezerā, peldvietā Šmerļupītes ietekas tuvumā, Lielajā Baltezerā, peldvietā pie "Hotel Baltvilla", Mazajā Baltezerā.

Tikmēr saskaņā ar saņemto informāciju no iedzīvotājiem un pašvaldību pārstāvjiem, zilaļģes novērotas arī Ķīšezerā, peldvietā Šmerļupītes ietekas tuvumā, Lielajā Baltezerā, peldvietā pie "Hotel Baltvilla", Mazajā Baltezerā, peldvietā Alderi, Daugavā, kreisajā krastā Aizkrauklē, pie Pļaviņu HES, Lubezerā, Valdemārpilī un Lancenieku (Dzirnavu) ezerā, Džūkstes pagastā, Tukuma novadā.

Ūdens paraugus institūta "BIOR" uzdevumā ir izanalizējuši Daugavpils Universitātes aģentūras "Latvijas Hidroekoloģijas institūts" eksperti.

Ilgstoši pastāvot karstam un sausam laikam, Latvijas peldvietās tiek novērota pastiprināta zilaļģu savairošanās.

VI aicina pirms peldes vizuāli novērtēt ūdens stāvokli un atturēties no peldēšanās, ja ūdenī visā peldvietas akvatorijā novēro ūdens saduļķošanos un tā iekrāsošanos zaļā krāsā, kā arī netīri zilganzaļu plēvi virs ūdens un/vai aļģu saskalojumus.